Birçok hastalığa iyi gelen masaj tekniği

Birçok hastalığa iyi gelen masaj tekniği
Masaj tekniklerini öncelikle kendi el ve ayaklarınızda uygulamanız tavsiye edilir. Refleks bölgeleri masajı uygulaması için toplam beş basma tekniği vardır: Başparmak hareketi, parmak hareketi, ovma hareketi, sıvazlama hareketi ve sıkma hareketi.

Bu hareketler hem ellere hem de ayaklara aynı şekilde tatbik edilir. Önemli olan bu tekniğin kime nasıl uygulanacağıdır. Kişinin fizikî yapısı, yaşı ve o andaki sağlık durumu göz önünde bulundurulur. 

Meselâ iri yapılı bir insana daha kuvvetli, zayıf, yaşlı ve çocuklara ise, normal şekilde basarak masaj yapılır. Tedavi, başparmak veya başka bir parmağın kenarıyla basınç uygulanarak saat yönünde döndürülmesinden oluşur. 

Bu basınç genellikle oldukça derindir, ama acı verici olmak zorunda değildir. İyi bir refleksolog kısa, acısız seansların tekrarlanmasını, bütün hastalığın bir tek acı verici seans tedavisine tercih eder. Her seans 10 dakikadan 30 dakikaya kadar sürer ve birkaç seansa ihtiyaç olabilir. Hatta sık sık şikâyetler bir tek seanstan sonra ortadan kalkar.

Modern tıp tarafından iyi bilinir ki, iç organlar vücut yüzeyinde deri bölgeleriyle temsil edilirler ve bu deri bölgeleri, bu organlar ile aynı sinirleri paylaşırlar. Meselâ diyaframa tesir eden bir durum omuz başında acıya sebep olur, çünkü her ikisi de aynı siniri paylaşırlar. 

Bir organı temsil eden deri bölgesini uyararak, bu organ üzerinde fizyolojik bir tesir hasıl edilebilir ve hayvanlar üzerinde yapılan birçok deney bunun böyle olduğunu ispatlamıştır.

Vücud organlarımız büyük çoğunlukla simetrik olduğundan her iki ayakta ve elde aynı bölgeler mevcuttur. Ancak kalbin solda oluşu, midenin eşit olmayan bir şekilde sol ve sağ taraflara kayması, körbağırsağın ve karaciğerin sağda oluşuna göre bunlara tekabül eden masaj bölgeleri de sağ ve sol ayaklarda farklı yerlerdedir.

Şimdi muhatabınızın vücudunda ağrıyan ve hasta olduğunu söylediği organın ayaktaki ve eldeki karşılığını bulup buraya saat istikametinde masaj yapmaya başlayın. Ağrıyan taraf vücudun sol kısmındaysa sol ayağa ve ele, sağ taraftaysa o tarafın el ve ayağına masaj yapacaksınız. 

Denemenin bir zararı yok, şifa Allah’tan. Ancak yine de ciddi hastalıklara karşı dikkatli olmak ve doktora görülmeyi ihmal etmemek gerekir. Bu metodlar kesin olarak ispatlanıncaya kadar her şeyimizle tamamen bağlanmak ve hastanelerde devam eden tedavimizi kesmemiz doğru değildir. 

Zaten bir kısım hekimler bu tekniklere “Alternatif Tıp” yerine “Komplementer Tıp” yani “Tamamlayıcı Tıp” adını vermektedirler. Dolayısıyla normal tıbbî tedavi yapılırken, ilâve olarak yapılması tavsiye edilmektedir. Bununla beraber yan tesiri ve bir riski olmadığı için boş zamanlarımızda denemenin bir mahzuru yoktur. 

Madem ki, bu hususta bazı ip uçları vardır ve Allah hiçbir şeyi abes ve boş yaratmamıştır, niçin denemeyelim? Bir zamanlar akupunktur da aynı durumdaydı, fakat bugün artık modern tıp tarafından da kabul edilir olmuştur. İleride bu bioenerji kanalları ve kanalların nasıl bloke olduğu da daha açık deneylerle ispatlanabilir.

Bazı insanların bioenerjilerini yoğunlaştırarak ve kendini bütün benliği ile vererek sevdiği insana karşı yaptığı masajın çok daha tesirli olduğu tesbit edilmiştir. Masaj yapılan kişinin buna inanması ise tesiri daha da artırmaktadır.

Dikkat! Eğer el ve ayağın yüzey kısmında damarlar çok belirgin kabarık duruyorlarsa, o vakit çok yavaş ve yumuşak basılarak, masaj yapılmalıdır. Yoksa aksi taktirde hematom vakasına (damar zedelenmesi sebebiyle oluşan iç kanama neticesindeki morarma) yol açılmış olur.

EN ETKİLİ DOĞAL TERAPi

Bu yöntemle bedenin kendi kendini tedavi etme mekanizması harekete geçirilir ve bedende fizyolojik bir rahatlama sağlanır.

Günümüzde hastalıkların büyük bir çoğunluğu strese bağlıdır. Hastalık kişinin düşünce ve davranışlarının direkt sonucudur. Korku, üzüntü, endişe ve benzeri olumsuz duygu ve düşünceler bedende dengesizlikler yaratır. 

Dengesini yitirmiş beden verimli çalışamamaktadır. İnsan bedeninin verimli çalışması için sinir akışının kesintisiz olması gereklidir. İşte refleksoloji'de ayak noktalarına uygulanan uyarılarla o noktalarla bağlantılı olan çeşitli guddeler, organlar ve hücrelerde ve sonuçta tüm bedende sinir sistemi düzenli çalışmaya başlar dolaşım düzenlenir.Böylece vücudun kendi kendini tedavi etme gücü ortaya çıkar.

Vücudun dengede kalmasını sağlamak için, her organ ve bez için kan dolaşımı ve sinir sisteminin optimum çalışması çok önemlidir. Çünkü organlar ve bezler vücudun sağlığı için çalışırlar. 

Bunların her biri kendi katkısını sağlar ve organizmanın mükemmel çalışmasını sağlarlar.Sinir yumaklarından oluşan bu tel şeklindeki yapılar yani sinir ağları uyarıları merkezi sinir sitemi ile vücudun diğer kısımları arasında getirip götürürler.

Bunlar vücudun “tellerini” oluştururlar. Her karmaşık tel sisteminde olduğu gibi burada da kısa devre olabilir. Kısa devre genellikle, önemli bir organa bağlı önemli bir sinir demetine veya bir sinire yapılan baskıdan kaynaklanır.

Gevşeme ile birlikte sinir ve damarlardaki baskı ortadan kalkar, kan dolaşımı iyileşir ve buna bağlı olarak oksijen açısından zengin besin maddeleri vücudun her tarafına yayılır.

Günümüzde refleksoloji koruyucu sağlık konseptinde bir tedavi olarak görüldüğü gibi sinirlerle ilgili birçok nörolojik problemde ciddi bir destekte sağlayabilmektedir..

REFLEKSOLOJİNİN EN ÇOK ETKİLİ OLDUĞU PROBLEMLER

MİGREN
BEL-BOYUN FITIĞI
ALT ISLATMA
YÜRÜME VE MATOR BOZUKLUKLAR
SPASTİK BOZUKLUK
GELİŞİM GERİLİKLERİ
OTİZM
KARPALTUNEL-EL BİLEĞİNDEKİ SİNİR SIKIŞMALARI
EKLEM AĞRILARI VE ROMATİZMA
DEPRESYON –ANKSİYETE-PANİK ATAK
FELÇ VE TRAVMALAR
KONUŞMA BOZUKLUKLARI
KABIZLIK VE HAZIMSIZLIK
HORMON SORUNLARI
VAJİNİSMUS –ERKEN BOŞALMA- CİNSEL SOĞUKLUK
KAS RAHATSIZLIKLARI…

Refleksoloji seans sıklığı hastalığın derecesine ve ve hastalığa göre değişir…Kimi problemlerde mesela bir bel fığında bu seans sayısı 20 ile 30 seans sürerken spastik bir çocuğa uygulanan refleksoloji haftada üç dört seanstan bir yıla kadar devam edebilir.

Seans süreside yine değişkenlik arz etmekte 20 dakikayla 40 dakika arsında sürebilmektedir.

Bu süreyi ancak iyi bir uzman ayarlayabilir.Refleksoloji yan etkileride olabilen bir çalışma olduğu için iyi bir uzman tarafından yapılması gereklidir..Özellikle engelli çocuklarda epileptik potansiyelin yüksekliği ve komplikasyona açık yapıları bunu zorunlu kılmaktadır…

REFLEKSOLOJİ NE SAĞLAR

-Kan dolaşımını düzenleyip lenfatik sistemin çalışmasına katkıda bulunur.

-Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur

- Refleksolojinin dikkat eksikliğine iyi geldiğini algılama, hafıza ve öğrenmeyi kolaylaştırdığını biliyor musunuz?

- Ağrı kesici etkisi vardır özellikle eklem ağrıları ve stres kökenli başağrılarında çok çabuk etki gösterir.

- Hücrelerin iyi şekilde beslenmesini sağladığından yaşlılık belirtilerini geciktirir.

- Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için hastalıklara daha dirençli olunmasına yardımcı olunur.

- Stresi azaltmada başarılı etkiye sahip oldoğundan anksiyete ve panik atak bozukluğunda etkildir.

- Vücut organlarının iyi çalışmasını sağlar.

- Ameliyat sonrası vücudun toparlamasına yardımcı olur.

- Kaslar ve tendonlardaki spazmı azaltır.

- Sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir busebeble depresyon düzeyini düşürür.

- Hastalık sonrası vücutta toplanan ödemin atılmasına yardımcı olur.

- Hareketsiz yaşam tarzı olan kişilerde olumlu etkiye sahiptir.

- Yağ ve ter bezlerini aktifleştirerek cildin nemlenmesini sağlar.

09 Şubat 2016 09:21
DİĞER HABERLER