Bu ne nefret!

İstanbul'daki nefret operasyonunda polis, sabah 06.00'da kapıyı kırıp eve girdi. İşadamı B.K. ile eşi, çocuklarının gözü önünde kelepçe takılarak gözaltına alındı. 6 ve 14 yaşındaki çocukları evde tek başına kaldı.

Video: Arşiv

İstanbul'da dün sabah iş adamlarına yönelik yapılan nefret operasyonunda 28 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ev baskınında bir karı koca da gözaltına alındı. 

6 ve 14 yaşındaki iki çocuk, evde yalnız bırakıldı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, zulme dönüşen gözaltıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Anne E.K. ve işadamı baba B.K.'nın çocuklarının gözü önünde kelepçe vurulduğuna dikkat çeken Tanal düşman hukukun uygulandığını söyledi.

BİLGİ VERİLMEDİ

Florya'da gözaltına alınan anne ve babanın yakınlarının sabah kendisine yardım için ulaştığını ifade eden Tanal, yaşanan olayla ilgili şunları anlattı: “Gözaltına alınan karı kocanın yakınları sabahın 06:00'sında beni aradılar. Aileye, kimseye bilgi verilmiyor. Sabah kapı kırılıyor ve karı koca gözaltına alınıyor. Çocuklardan birisi 6 diğeri 14 yaşında evde bırakılıyor. 14 yaşındaki çocuk dedesini arayınca ailenin haberi oluyor. Polis gözaltı işlemi yaptıysa yakınlarına ailesine bilgi verir.” Çocuk Koruma Kanunu'na göre 6 yaşındaki çocuğun evde yalnız bir şekilde bırakılamayacağını aktaran Tanal, 


ÇOCUK ANNEDEN AYRILMAZ

“Bu çocuklar kaçırılırsa, başlarına bir iş gelse bunun hesabını kim verecek? Bu yaştaki çocukları infaz kanunu hükümlerince kişinin hükmü kesinleşse bile, karı koca olsanız dahi 6 yaşındaki çocuk anneden ayrı konamaz. Anneyi ve babayı alıyorsanız bu çocukları güvenlikli bir yere bırakmak zorundasınız” ifadelerini kullandı. Tanal, polis ve baba arasında geçen diyaloğu ise şöyle anlattı: 

KELEPÇE EZİYETİ

“Baba, polisten şu ricada bulunuyor: 'Çocuklarımın yanında bana kelepçe takmayın, dışarıda takın.' Buna rağmen çocuklarının gözü önünde babaya kelepçe vuruluyor. Bu hukuk düşman üretiyor. Bir anne babaya çocuğun önünde böyle kelepçe takarsan bu çocuk devlete, memura nasıl bir kin besler? Bu iktidar, bu nesli kendisi üretiyor. Oysa bu kin yerine şefkatle yaklaşman lazım.”

SADDAM HUKUKUNDAN NE FARKI VAR?

Kelepçenin zarar vereceği, kaçacağı veya tehlike saçacağı durumda takıldığını hatırlatan Tanal, şöyle devam etti: “Sen, seri katillerle selfie yapıyorsun, bu şekilde insanlara ise kelepçe takıyorsun. Kimse ayrımcılık istemiyor. Düşman hukukunu uygulama yeter. Mevcut hukuku, Müslüman hukukunu, uluslarası hukuku uygulamıyorsun. Şimdiye kadar ne hukukunu uyguladın? Bunun Saddam hukukundan ne farkı var?”  

TUSKON BAŞKANI İLE İŞ ADAMLARINA OPERASYON

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün İstanbul, Kayseri, Konya ve Muğla'da düzenlediği algı operasyonunda çoğunluğu iş adamı 51 kişi hakkında yakalama gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi. 

Paralel devlet yapılanması iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda, aralarında Bank Asya çalışanlarının da olduğu 28 kişi gözaltına alınırken TUSKON Başkanı Rızanur Meral, MARİFED Başkanı İbrahim Halil Avcı ve FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu, FİADER Genel Sekreteri Özgür Koç, iş adamı Selim Nakipoğlu'nun da aralarında bulunduğu isimler hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi. Operasyon kapsamında 25 ikamet, 2 ofis ve bir şirkette arama yapıldığı öğrenildi. 

Şüphelilerin ‘himmet' adı altında toplanan yardım paralarını Bank Asya da açılan belirli hesaba yatırdığı iddia edilirken TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in yurtdışında olduğu belirtildi.



26 Haziran 2016 08:15
DİĞER HABERLER