Büro Memur-Sen: Maliye çalışanları Vergi Haftası'nı kutlayamıyor

Büro Memur-Sen; Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının Vergi Haftası'nı kutlayamadığını savundu. Sendika, çalışanların uğradıkları hak kayıplarının vergi haftasının kutlanmasının önüne geçtiğini belirtti.

Büro Memur-Sen, 27'inci Vergi Haftası nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Devletin bütçesini yapan, ülke gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan ve vergileri toplayan, harcamalarını kontrol eden Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının Vergi Haftasını kutlayamadığını belirten Büro Memur-Sen, çalışanların uğradıkları hak kayıplarının vergi haftasının kutlanmasının önüne geçtiğini bildirdi.

Ülke ekonomisinin can damarı olan vergi gelirlerinin düzenli olarak toplanmasının Maliye çalışanları tarafından yerine getirildiğini belirten Büro Memur-Sen'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Maliye çalışanları, ülkemiz ekonomisi için, vatandaşlarımız için, geleceğimiz için gece gündüz demeden, mesai mevhumu gözetmeden büyük bir titizlikle çalışmaktadır. Milyarlarca vergiyi tahsil eden, ekonomiye yön veren Maliye çalışanları, önemli görevler icra etmesine rağmen maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Mali ve özlük haklarda geriye gidişler, ödenmeyen fazla mesai ücretleri, bir türlü açılmayan sınavlar, ödenmeyen ek ödemeler ve daha birçok haksızlık nedeniyle çalışanların moral ve motivasyonu bozulmuş, çalışma barışı yok edilmiştir"
Ülke ekonomisinin daha üst seviyelere çıkması için öncelikle ülke ekonomisinin başında bulunan Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının sorunlarının ortadan kaldırması gerektiğinin vurgulandığı Büro Memur-Sen'in açıklamasında çalışanlarla ilgili talepleri şu şekilde sıralandı:

"Vergi Haftası, bundan böyle 'Vergi ve Çalışanları Haftası' olarak kutlanmalı, çalışanlara birer maaş ikramiye verilmelidir.

Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının ek gösterge ve özel hizmet tazminatı puanları arttırılmalıdır.

Kurum içi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı özel sınavları yeniden açılmalıdır. Sınavlar bir defaya mahsus olarak değil, ihtiyaç duyulduğunda açılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı, artık bu mağduriyete son verilmelidir.

Fazla mesai yapan tüm birimlerdeki çalışanlara fazla mesai ücreti ödenmelidir.

Maliye Bakanlığı'nın gider bölümünde olduğu gibi Gelir İdaresi Başkanlığı'ndaki yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele de görevde yükselme sınavı açılmalıdır.

Şoför kadrosunda çalışan personele veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu sınavsız verilmelidir.

Büyükşehirlerde görev yapan çalışanlara büyükşehir farkı verilmelidir.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndaki şehit yakınları terörle mücadele kanunu kapsamında tahsillerine uygun kadrolara sınavsız atandı. Aynı uygulama, Maliye Bakanlığı'nda da hayata geçirilmelidir."
Cihan CİHAN
26 Şubat 2016 15:04
DİĞER HABERLER