Bursa Aktopraklık Höyüğündeki kazı çalışmaları

Bursa Aktopraklık Höyüğündeki kazı çalışmaları
BURSA (A.A) - Akçalar Aktopraklık Höyüğündeki kazının başkanı İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necmi Karul, "MÖ 5700lü yıllara ait geçtiğimiz yıl açığa çıkarılan yapı kalıntıları oldukça iyi durumda ve korunarak günümüze geldi. Dönemin yaşamı ile ilgili eşsiz verilere ulaştık" dedi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, İstanbul Üniversitesinden gelen 90 kişilik akademisyen ve arkeoloji öğrencilerinden oluşan heyet, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle Akçalar mevkisinde hayata geçirilen Arkeopark alanında Aktopraklık Höyüğünde inceleme yaptı.
     Çalışmalarla ilgili heyete bilgiler veren kazı ekibi başkanı Karul, Arkeoparkın tam anlamıyla faaliyete geçmeden organize edilen bu tür ziyaretlerin, görüş ve önerilerin toplanması açısından önemli olduğunu belirtti.
     Yakın zamanda kazı alanında yürüyüş yolları, izleme kulesi ve dinlenme mekanları gibi bazı yapıların tamamlanarak alanın ziyarete açılması için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Karul, "2013 yılı çalışmalarında, MÖ 5700lü yıllara ait yerleşim katmanlarında kazıları yoğunlaştıracağız. MÖ 5700lü yıllara ait geçtiğimiz yıl açığa çıkarılan yapı kalıntıları oldukça iyi durumda ve korunarak günümüze geldi. Dönemin yaşamı ile ilgili eşsiz verilere ulaştık" diye konuştu.
     Henüz kazıların başlamadığı alanı gezen ziyaretçilerin ilgisini de en fazla Kalkolitik dönem ve geleneksel köy mimarisini yansıtan canlandırmalar çekti.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
21 Mayıs 2013 18:10
DİĞER HABERLER