Bursada kültür

Bursada kültür-sanat -BDT, "Altın Kafeste Yangın" ile "Kaçaklar" oyunlarını sahneye koyacak
BURSA (A.A) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Altın Kafeste Yangın" ile "Kaçaklar" oyunlarını sahneleyecek.
     Hidayet Sayının yazdığı, Bora Özkulanın yönettiği "Altın Kafeste Yangın"ın dekor tasarımını Özlem Karabay, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor.
     Taner Turan, Rüyam Dirin, Kamil Korunan, Ecehan Şarman Çetinkaya, Sitare Tuna, Emre Yaşa, Emir Çiçek, Erol Aydın, Süheyla Zeybek, Bora Özkulanın rol aldığı oyunda, Osmanlı sultanları arasında trajik bir hayatı olan 5. Muradın umutsuzluğu, korkuları ve onur mücadelesi ile müzikle dolu 28 yıllık esareti anlatılıyor.
     Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesinde bugün ve yarın saat 20.00de, 4 Mayısta 15.00 ve 20.00, 5 Mayısta ise 15.00 saatlerinde tiyatroseverlere sunulacak.
     Murat Can Kibiroğlunun yazdığı "Kaçaklar" adlı çocuk oyununun yönetmenliğini, Ali Volkan Çetinkaya üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Sinan Mahçupun yaptığı oyunda, Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Derya Gümral, Cansu Yılmaz, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Adnan Tunalı, Özlem Altaş, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak ve Hayati Özen rol alıyor.
     Bir sirk hikayesi olan oyun, küçük bir yavru filin özgürlük arayışını seyircisiyle buluşturuyor. Oyun, AVP Sahnesinde 7-8 Mayısta saat 14.00te sahneye konulacak.
    
     -Bursa Şehir Tiyatrosu-
    
     Bursa Şehir Tiyatrosu ise Hüseyin Rahmi Gürpınarın kaleme aldığı, Ayşegül Çelik Şahinin uyarlamasıyla Ertan Akmanın yönettiği "Kaynanam Nasıl Kudurdu" oyununu sahneliyor. Geçkin yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul kadının yaşamının komik bir dille anlatıldığı oyun, Tayyare Kültür Merkezinde bugün ve yarın saat 20.00de sahnelenecek.
     Şehir Tiyatrosu, Tayfun Özerenin yazdığı ve sahnelediği, 4 ve üzeri yaşlardaki çocuklara yönelik "Karagöz Dadım Olsana" gölge oyununu da bugün ve yarın 11.00 ile 14.00, 4 Mayısta 12.00 saatlerinde Karagöz Müzesi Sahnesinde seyirciyle buluşturacak.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Sedat Gök
02 Mayıs 2013 11:10
DİĞER HABERLER