Bursalı genç Türkiye'nin 'Mark Zuckerberg'i olmak istiyor

Bilgisayar oyunlarının kitabını yazan ancak maddi sıkıntı sebebiyle bastıramayan Bursalı bilgisayar kurdu genç, imkan verilmesi halinde Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg gibi Türkiye adına marka çıkarabileceklerini söyledi.

Bugünün popüler oyunlarını çektiği videolarla anlatan 19 yaşındaki Sinan İmam, yatak odasında çektiği videolarla harçlığını çıkarıyor. Asosyal Coder projesine yaklaşık bir yıldır devam ettiğini anlatan Sinan İmam, "İnternet üzerinden oyunları insanlara tanıtarak, videolarını, rehberlerini ve oyunların nasıl oynandığı şeklinde videolarla sunarak insanlara bir şeyler öğretmeye çalışıyorum." dedi.

Kendini geliştirmeye çalıştığını anlatan İmam, "Şu anda belli bir kitleye hitap eder durumdayım. Destek olsa bu işi daha ileri götürebileceğime inanıyorum. Çünkü yaptığım işte aldığım geri dönüşler ve yorumlar hep olumlu ve teşvik edici." ifadelerini kullandı.

OYUNLARIN KİTABINI YAZDIM

İnternet sitelerine içerik ürettiğini anlatan İmam, şöyle konuştu: "Yazarlıkta yapıyorum, iki kitabım var. Birisi oyun tarihi ile alakalı, diğeri ise zombi virüsü temalı. Onları da internet üzerinden online olarak yapıyorum. Kitaplarımı bastırma gibi bir durumum yok. Belki bastırabilsem kitaplar daha çok değer kazanacak ve belki filme konu olacak."

BU İŞTE GELECEK VAR

Yaptığı oyun videolarının yanı sıra web sitelerine de oyunlar ve internet ortamı ile ilgili makaleler yazdığını anlatan bilgisayar kurdu Sinan İmam, 'Bu işte gelecek var' derken, "Destekle ileriye dönük çalışmalar yapılabilecek bir iş. Şu anda bana ağırlıklı olarak oyun firmalarından çeşitli teklifler geliyor. 'Şu oyunu tanıtır mısın,' veya 'biz bu oyunun kredisini satıyoruz, bunu insanlara tanıtır mısın' şeklinde telifler oluyor." dedi.

Açık Öğretim'den Radyo ve Televizyon Programcılığı okuduğunu anlatan Sinan İmam, "Ben ismi aslında bilgisayar programcılığı adına almıştım ama bu şekilde proje tuttuğundan programcılıkla ilgili videolar değil de bu alanda çalıştım. Bir kaç yıl bazı programlar üzerine çalıştım ve bazı çalışmalar yaptım." şeklinde konuştu.

OYUN İHRAÇ EDEMEYEN TÜRKİYE SADECE ARA ELEMAN KONUMUNDA

İmkan verilmesi halinde Türkiye adına yeni oyunlar geliştirip dünyaya sunabileceklerini anlatan bilgisayar kurdu öğrenci, şunları kaydetti: "Bize imkan verilirse bu alanda ileriye dönük Türkiye adına çalışmalar yapabiliriz. Türkiye adına bu oyun sektörünü geliştirecek çalışmalar olabilir. Türklerin daha fazla oyun üretip yurt dışına açılmasına ve bu olanda Türkiye'ye de bir maddi gelir sağlama adına da çalışmalarımız olabilir. Tek eksiğimiz büyüklerimizden yardım alamamamız. Türkiye oyun yönünden gelişmeye açık bir ülke. Bunu birkaç yılda gösterdi, belki de daha ileri gidecek ve Türkiye'nin önemli bir gelir kaynağı olacak bu oyunlar. Türkiye oyun ihraç edemiyor, zaten Türklerin çıkardığı pek oyun yok. Birkaç tane Türklerin yaptığı oyun var. Onun dışında Türkiye oyun sektöründe sadece yardımcı ara elaman olarak kullanılıyor. Yazılımcı veya senaryo yazacak kişi olarak hep oyunun arka planında kalıyor. Aslında insanların oyunda gördüğü alanlarda Türklerin ve Türkiye'nin de görünmesi lazım. Daha fazla oyun yapmamız ve yurt dışında global olarak bütün dünyaya sunmamız lazım."

Oyunlar vasıtasıyla İngilizcesini de çok iyi geliştirdiğini anlatan İmam, çocukluğundan beri bilgisayarı olduğunu ve özellikle 6 yıl çalıştığı internet kafede bilgisini geliştirdiğini söyledi.

FACEBOOK'UN KURUCUSU MARK ZUCKERBERG GİBİ NEDEN OLMAYALIM

Yaşıtlarının aksine boş zamanlarını bu tarz işlerle değerlendirdiğini anlatan Sinan İmam, sözlerini şöyle tamamladı: "Hem internet ve bilgisayar bilgimi bu alanda geliştiriyorum, hem de vaktimi boşa harcamamış oluyorum. Örneğin Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg Facebook'u kurdu ve tüm dünyaya yaydı. Türkler de bu alanda kendini geliştirerek, belki bize de bir fırsat verilse belki de bir oyun çıkarıp tüm dünyaya tanıtıp, yayabiliriz. Eksik olan tek şey yatırım ve imkan." CİHAN
11 Şubat 2016 09:40
DİĞER HABERLER