Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın:

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -"Bizim portföyümüzde halkın kendisine rağmen mülkiyetini ortadan kaldıran kentsel dönüşüm yoktur. İspatı Santral, Kepez mahallelerindedir"
ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Bizim portföyümüzde halkın kendisine rağmen mülkiyetini ortadan kaldıran kentsel dönüşüm yoktur. İspatı Santral, Kepez mahallelerindedir" dedi.
     Akaydın, Göçerler Mahallesi Şehit Er Cemal Yalın Parkında vatandaşlarla bir araya geldi. Akaydın, toplantıda 4 yıllık başkanlık sürecindeki çalışmalarını anlattı. Antalyaya 600 milyon lira civarında yatırım yaptıklarını dile getiren Akaydın, bu yatırımların 300 milyon lirasının altyapıya gerçekleştirdiklerini vurguladı. Akaydın, ürettikleri 300 projeden 41ini de "Büyük proje" diye nitelendirdi.
     Kepez ve Santral mahallelerinin tapu sorununun uzun süredir gündemlerinde olduğuna dikkati çeken Akaydın, şöyle konuştu:
     "Dayatma yöntemiyle bu sorunu çözmek istemedik. Çalıştık, proje ürettik ve referandum yaptık. Halkın ne isteğini öğrendik. İstekler doğrultusunda planlar yaptık ve ama bu plan mecliste kazaya uğradı. Planları siyasete kurban etmek istiyorlar. Amaçları bu bölgede yaşayan halkın yüzünün gülmesi değil, siyaseten Mustafa Akaydın bu işi başaramadı demektir. Bu planları meclise iade ettim. Perşembe günü aynı konu tekrar görüşülecek. Salt çoğunluğu sağlarlarsa tapuları vermeyi erteleyebilirler."
     Projeyi başarabildikleri takdirde Antalyanın en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştireceklerini ifade eden Akaydın, "Tekrar bir kazaya uğramazsa Ramazan Bayramına tapu dağıtmaya başlarız. Bu, Antalyanın namusu. Bunun dönüşü yok. Siyaseten engellenen Kırcami var. Tepeden engellendiği için bir şey yapamıyoruz" dedi.
    
     -"Ucuz vaatlerde bulunmam"-
    
     Akaydın, Göçerler bölgesinde halkın ada bazında büyük parselleri olduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Parsellerinizi planlara işlemimizi istiyorsunuz. Plan aşamasına geçmemiz için 2B sorununu çözmeniz gerekiyor. Tapularınızı aldığınız takdirde sizin talepleriniz doğrultusunda emsal 0,80nin üstüne çıkılamaz, ancak 0,60lara, 0,80lere çıkarılabilir. Ama bunları çalışmamız gerekiyor. Ucuz vaatlerde bulunmam. Bölgede su havzaları bulunmaktadır. Defterdarlığın bize destek vermesi gerekiyor. Defterdarlığın üstündeki 2B alanlarını Büyükşehire bırakması gerekiyor. İstedik, inşallah burada siyaset yapmazlar. Çünkü imar kaydırmaları yapmamız, su havzaların üzerinde yer alan imarlı yerleri su havzaları dışına çekmemiz lazım."
     TOKİnin Kepezdeki 19 mahalleyi önce proje alanı ilan edip sonra iptal ettiğine dikkati çeken Akaydın, proje alanı ilan edilmesi halinde TOKİnin burada binalar yapacağını öne sürdü. Yapılacak bu evlerin bölge insanının ödeyebileceği fiyatlarda olmayacağını iddia eden Akaydın, "Bu çapanoğlunu keşfettik. Sonra bu kararın iptalini aldılar. Seçim geliyor diye durdular. Seçimden sonra iktidar bu işe el atar. Bizim portföyümüzde halkın kendisine rağmen mülkiyetini ortadan kaldıran kentsel dönüşüm yoktur. İspatı Santral, Kepez mahallelerindedir" diye konuştu.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
07 Mayıs 2013 10:50
DİĞER HABERLER