Büyükşehir Belediyesi, asfalt sezonunu açtı

Büyükşehir Belediyesi, asfalt sezonunu açtı
GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesi 2012 yılı asfalt yenileme çalışmalarına Karataş Raylı Sistem güzergahı üzerinde başladı.
     Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Karataş Raylı Sistem 2.etap güzergahında binder ve aşınma tabakası olarak iki kat asfalt imalatı yapıldı.
     Ayrıca ekipler, Aydınlar Mahallesi 10 Nolu Cadde ve Güvenevler Mahallesi Mustafa Taşar Caddesi ile 26 Nolu Caddenin asfaltını tamamladıktan sonra şimdi de Kıbrıs Caddesinin asfaltını yeniliyor.
     2012 yılı asfalt çalışmaları kapsamında ana arterler başta olmak üzere belediyenin sorumlu olduğu bölgelerde yıl sonuna kadar 34 Bin 284 metrelik mesafe üzerinde sıcak asfalt imalatı yapılmasının hedeflendiği ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:
     Belediyenin sınırları içerisinde iklim koşulları ve çalışmalar sonunda asfaltta meydana gelen bozuklukların yarattığı olumsuzluklar ortadan kaldırılacak. İbrahimşehir - Arıl, Göksuncuk - Karacaburç bağlantı yollarında sathi kaplama imalatları tamamlandı ve köy yollarında da sathi kaplama imalatları devam ediyor. Şehrin ana arterlerinde yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan ara yollar ve köy yolları da daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için çalışmalar sürecek.
     Bu arada yetkililer, haziran ayında başlayan asfaltlama çalışmalarının eylül ayı sonuna kadar, çalışmalar kapsamında gerçekleştirilecek yama çalışmalarının da yıl sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Hasan özkal
21 Haziran 2012 17:59
DİĞER HABERLER