Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Muş Müftüsü Atlı: Camiler, Allah katında en kutsal mekanlardır
MUŞ (A.A) - Muş Müftüsü Hasan Atlı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
     Atlı, kutlama mesajında, camilerin, Allah katında en kutsal mekanlar olduğunu belirterek, bu mekanların Allahın evi ve Kabenin şubesi olarak değerlendirildiğini belirtti.
     İbadet etmenin, bütün insanlar için manevi bir ihtiyaç olduğunu, bu ihtiyacın nasıl karşılanması yönünde usul ve esasların İslam dininde açıklandığını kaydeden Atlı, şunları ifade etti:
     İbadetlerin bazısı ferdi bazıları da cemaat halinde ifa edilmekte. İslam dini, cemaate devam edilmesini teşvik etmiş, hatta cuma ve bayram namazları gibi bazı ibadetlerde cemaati şart koşmuştur. Ayrıca, beş vakit namazın cemaatle kılınmasını daha faziletli saymıştır. Peygamberimiz namazların cemaatle kılınmasına özen göstermiş, imamlık yapamadığı son hastalığında bile Hz. Ebu Bekrin imam olduğu cemaate katılarak, cemaatle namaz kılmayı aksatmamıştır. Peygamberimiz, kişinin cemaatle kıldığı namazın, tek başına kıldığı namazdan daha faziletli olduğunu, bir kısım günahlara kefaret olacağını açıklamış. Tarihte bütün Müslümanlar, işte bu inançla camileri inşa etmiş ve namazını cemaatle kılmaya özen göstermiştir. Çünkü camilerin ruhu cemaattir.
     Camilerin, bulunduğu yörenin sosyal hizmetlerinde devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan birer kandil olduğunu belirten Atlı, bu camilerde görev yapan din görevlilerinin de önemli olduğunu ifade etti.
     Atlı, şöyle konuştu:
     Çünkü toplumumuzda temel insani ve ahlaki değerlerin yaşanmasına, toplumumuzun manen yükselmesine önemli katkılar sağlayan, camilerimizin inşa ve imarında rol alan, dünyevi bir karşılık beklemeden büyük fedakarlıklarda bulunan, samimi davranış ve güler yüzleriyle gönüllerini bütün insanlara açan, hikmet dolu sözleri, dinlendirici hoş sohbetleriyle büyük, küçük herkesin gönlünü kazanan, görev mahallerinde büyük azim ve gayretle dini hizmetlerini en güzel şekilde sunmaya gayret eden din görevlilerimiz, bu şerefli hizmetleriyle peygamberimizin varisleri olmuşlardır.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
01 Ekim 2012 11:28
DİĞER HABERLER