Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen 'bahçıvanlık' eğitimlerinin yeni dönemi başladı. Vedat Dalokay Salonu'ndaki teorik eğitimlerin ardından Çansera ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde verilecek uygulama eğitimleri ile tamamlanacak kurs, 12 gün sürecek.
Çankaya Belediyesi'nce her yıl ücretsiz olarak düzenlenen bahçıvanlık kursunun yeni dönemi başladı. Yaklaşık 500 vatandaşın katıldığı kursun açılışında Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu hazır bulundu.
Konuşmasında, fakültelerin sadece yükseköğrenim yapan ve meslek kazandıran birimler olmadığını belirten Söylemezoğlu, "Fakülteler, aynı zamanda içinde bulunduğu topluma sonuna kadar hizmet eden, kendi konularıyla ilgili vatandaşlarını bilgilendiren kurumlardır. Bu bağlamda Çankaya Belediyesi ile böyle bir projenin paydaşı olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz." dedi.
Bahçıvanlık eğitimlerinin her geçen gün önemini ve katılımcı sayısını artırdığını belirten Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç, katılımın çok olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Sevinç, "Bir toplumda tek başına bir şeyi yaratabilmek çok güç. Uzmanlık isteyen konularda uzman kişilerden yardım almak, el birliği içinde olmak lazım. Bu konuda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi bizim her zaman yanımızda olmuştur. Birlikte güzel şeyler yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.
Konuşmaların ardından bahçıvanlık eğitiminin ilk dersi başladı. Vedat Dalokay Salonu'nu dolduran yaklaşık 500 kursiyere A.Ü. Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Cihat Kütük, üretim toprağının fiziksel ve kimyasal özellikleri, gübre çeşitleri ve gübreleme teknikleri ile süs bitkisi yetiştirme ortamlarını anlattı.
Bahçıvanlık kursu, son iki gün yapılacak uygulama eğitimleri ile 15 Nisan'da sona erecek.
Cihan CİHAN