Çarşambaya Şehit Yüzbaşı Özer ve diğer

Çarşambaya Şehit Yüzbaşı Özer ve diğer şehitler anısına Şehitler Anıtı yapılacak
SAMSUN (A.A) - Çarşamba Belediyesi, Konyada Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait akrobasi uçağının düşmesi sonucu geçtiğimiz mart ayında şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer ile diğer şehitlerin anısına Adapark mevkisinde Şehitler Anıtı yapacak.
     Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları bünyesinde 134üncü Filoya ait tek kişilik NF-5 A tipi uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özerin babası İdris Özer, Belediye Başkanı Hüseyin Dündarı makamında ziyaret etti.
     Baba Özer ile sohbet eden Dündar, şehit Yüzbaşı Özer ve diğer şehitler anısına Şehitler Anıtı yapacaklarını belirterek, şunları söyledi:
     1993 yılında kurulan Türk Yıldızlarının ilk şehidi olan pilot yüzbaşı Ümit Özeri rahmetle anıyoruz. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı akrobasi timi Türk Yıldızlarında yaptığı gösterilerle meslek hayatında birçok başarıya imza atan şehidimizi hemşehrileri olarak bizler de unutmayacağız. Kamuoyuna mal olan Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özerin adını ilçemizde çeşitli yapılarda da yaşatacağız. Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer ve diğer şehitlerimiz anısına Adapark mevkisinde Şehitler Anıtı yapacağız. Burada şehidimizin kullandığı tek kişilik NF-5 A tipi uçağının benzerini sergilemek istiyoruz. Bunun için de Türk Hava Kurumu ile görüşmelerimiz sürüyor diye konuştu.
     Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündarın Şehitler Anıtı projesi karşısında duygulanan baba İdris Özer ise, Oğlumun adını yaşatmak adına yaptığınız ve yapacağınız tüm çalışmalar için teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
28 Kasım 2012 15:09
DİĞER HABERLER