Çavuşoğlu: İsrail'in Kabe'ye yönelik ihlallerine karşı duruyoruz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye olarak İsrail güvenlik güçlerinin Harem-i Şerif'e yönelik ihlallerine karşı durduklarını iddia etti. Çavuşoğlu, yazılı metinden okuduğu sunumda dili sürçünce Mescid-i Aksa yerine Kabe'nin de içinde bulunduğu büyük camii olan Harem-i Şerif'in ismini zikretti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşülmesi devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, komisyona yaptığı sunumda dili sürçünce farklı bir anlama gelen bir söylemde bulundu.

Yazılı metinden yaptığı sunumu okuyan Çavuşoğlu, "İsrail güvenlik güçlerinin İslam'ın önemli merkezlerinden biri olan Harem-i Şerif'e (Kabe ve etrafındaki büyük cami) yönelik ihlallerine karşı duruyoruz. Diğer ülkelerle birlikte bunu uluslararası toplumun da gündemine getiriyoruz; başta Birleşmiş Milletler olmak üzere. Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yerleşim inşaatlarına ve Gazze'deki ambargoya derhal son verilmesi gerektiğini de her platformda savunuyoruz. Barış sürecinde nihai bir tarih belirlenerek tekrar başlatılmalıdır." diye konuştu.

Müslümanlarca kutsal kabul edilen mekânlardan olan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesidir ve Kudüs'te bulunuyor. Buna karşın Harem-i Şerif, Suudi Arabistan'daki Mekke şehrinde ve Kâbe-i Muazzama'yı çepeçevre kuşatan, etrafı kubbeli, ortası açık büyük câmi. CİHAN
10 Şubat 2016 23:28
DİĞER HABERLER