Cem Garipoğlu'nun ailesi sessizliğini bozdu: 'Bizi unutun artık!'

İstanbul'da 15 yıl önce Münevver Karabulut'u katleden Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan örneklerin, ailenin DNA'sı ile uyuştuğu açıklandı. DNA raporunun ardından Garipoğlu ailesi tarafından açıklama yapıldı. 'Bizi unutun artık' diyen aile, "Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, yıllar içerisinde bu olayı tetikledi. Garipoğlu olayı yıllardır bir reklam malzemesi haline getirildi" dedi.
İstanbul'da 15 yıl önce Münevver Karabulut'u öldürmesinin ardından cezaevinde 2014'te intihar ettiği açıklanan Cem Garipoğlu'nun adli tıp raporu belli oldu. Savcılıktan yapılan açıklamada, Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'ndan alınan DNA örnekleri anne ve babasıyla doğrudan uyumlu olduğu belirlendi.


'KARABULUT AİLESİNİN AVUKATI ASILSIZ İDDİALARI TETİKLEDİ'

Raporun ardından Garipoğlu ailesi suskunluğunu bozdu. Garipoğlu ailesinin avukatı Orhan Şahin Esra Ezmeci ile Yeni Baştan programında sonuca dair açıklamalarda bulundu. Orhan Şahin, “Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, yıllar içerisinde bu olayı tetikledi. Komplo teorilerinin ortaya çıkmasına neden oldu. Garipoğlu ailesine yıllardır süren iftira ve baskının son bulmasını istiyoruz” dedi.


'GARİPOĞLU DOSYASI TOPLUMSAL BİR LİNCE DÖNÜŞTÜ'

Şahin, Garipoğlu dosyasının çığrından çıkarak toplumsal bir lince dönüştüğünü öne sürerek, "Garipoğlu olayı yıllardır bir reklam malzemesi haline getirildi. Kurşun gönderilen bir avukat suç duyurusunda bulunmaz mı? Yaşanan olaylar yıllardır toplumsal lince dönüştü. Aile bu süreçte çok yıprandı" dedi.
08 Ekim 2024 20:04
DİĞER HABERLER