Cem Özdemir: Türkiye, bindiği dalı kesiyor

Cem Özdemir: Türkiye, bindiği dalı kesiyor
Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Türkiye'de mahkeme kararlarının uygulanmadığı Türkiye'nin 'bindiği dalı kestiğini' söyledi.
Türkiye’de bir mahkemenin verdiği tahliye kararlarının uygulanmamasını Cihan Haber Aajansı'na değerlendiren Özdemir, Türkiye’nin bindiği dalı kestiğini ve yargıya olan güvenin sarsılmasının en fazla ekonomiye zarar vereceğini vurguladı. Özdemir, "Adalete, hukuka güvence sarsıldığı andan itibaren bir şekilde yatırımcıların güvencesi de sarsılmış oluyor. Dolayısıyla bu şekilde Türkiye üzerinde bulunduğu dalı kesmiş oluyor." dedi.

Yatırımcıların en önemli sorularından bir tanesinin 'güvence var mı bu ülkede, yaptığım yatırımın karşılığını alabilecek miyim, yoksa bütün yaptığım yatırımlar yarın yeni bir yasayla boşa mı gidecek?' olduğunu söyleyen Cem Özdemir, "Dolayısıyla bu çok tehlikeli bir gelişme. Çünkü orta ve uzun vadede Türkiye'nin ekonomik modelini tehlikeye atıyor." ifadelerini kullandı. 

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Özdemir, "Türkiye maalesef yönünü değiştirmiş gibi görünmekte. Avrupa’ya artık bakmıyor, başka taraflara bakıyor. Ama Türkiye’nin modernleşmesi, hukuk devleti ve tam olarak demokrasi olması ancak ve ancak Brüksel’den geçerek olabilir." dedi.

CİHAN
27 Nisan 2015 18:02
DİĞER HABERLER