Cemaat'e şok kumpas

Diyarbakır’da dolandırıcılığıyla bilinen 5 kişilik çeteye operasyon yapıldı. Aramada silahlar bulundu. MGK’dan ‘terör örgütü sayılacaklar’ tavsiyesi çıktığı gün olay Kimse Yok Mu’ya yıkıldı!

SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır’da geçen çarşamba 5 kişilik dolandırıcılık çetesine yönelik ‘paralel’ operasyonu yapıldı. İki kişi tutuklandı. Aramada 10 milyon TL, 
1 adet ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ile 9 adet fişek ele geçirildi.

TERÖR KAPSAMINA SOKULDU

Cumhuriyet Başsavcılığı ise bu kişileri KYM Derneği ile ilintilendirerek, operasyonu sözde paralel devlet yapılanması kapsamına soktu. Şehirde nam salan çeteye düzenlenen operasyon haber ajanslarına da terör operasyonu şeklinde servis edildi.

ŞİKAYETÇİ OLAN BİZİZ

Kimse Yok Mu yöneticisi İbrahim Çiçek, camiadan kimsenin tanımadığı kişiler için geçmişte savcılığa şikayette bulunduklarını söyledi. Çiçek “Adımızı kullanıp sahte makbuz basan, mustarip olduğumuz çeteyi bizimle ilgili gösteriyorlar” dedi. 

OPERASYON KUMPAS!

Diyarbakır'da Cemaat'e yönelik operasyonda gözaltına alınanlar silahlı dolandırıcılık çetesi çıktı. Üstelik Kimse Yok Mu yöneticileri, bu şahısları savcılığa bizzat şikayet etmiş. Savcının, derneğin mustarip olduğu dolandırıcıları dernekle ve Cemaat’le bağlantılı gibi göstermesi ise tam bir hukuk faciası.

Geçen hafta çarşamba günü haber ajansları Diyarbakır'da Cemaat’e yönelik bir operasyon yapıldığına dair haberler geçti. Gözaltına alınan ve ikisi başörtülü kadın olan 5 kişinin fotoğrafları servis edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, terör örgütü olarak tanımladığı Cemaat'e finans sağladığı gerekçesiyle sürdürdüğü soruşturma kapsamında bu şahırsalar için 25 Mayıs günü gözaltı ve arama emri verdi. Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de H.E., M.Ş.E, V.E., H.S. ve V.P.'nin adreslerinde arama yaptı. Şahısları gözaltına aldı.

EVDEN SİLAH ÇIKTI

Ajansların geçtiği habere göre '6415 sayılı Terörizmin Finansmanını Önleme Kanunu'na muhalefet' ettikleri gerekçesiyle ev ve dernek binalarında yapılan aramada, 2'si kadın 5 şüphelinin usulsüz olarak toplandığı öne sürülen 10 milyon TL ile 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet tabanca şarjörü, 9 adet fişek, çok sayıda dijital meteryal, banka dekontları, farklı şahıslara ait çok sayıda kimlik fotokopisi, fotoğraflar, CV bilgileri, sağlık raporları, banka hesap dökümleri ve alacak verecek kayıtlarının tutulduğu ajandalar ele geçirildi.

'PARALEL' DİYE TUTUKLANDILAR!

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fethullahçı terör örgütü/ paralel devlet yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınanlardan H.E. ile M.Ş.E., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

GÖZALTINA ALINANLARI CEMAAT TANIMIYOR

Fakat devletin haber ajansının Kimse Yok Mu'ya yönelik operasyonda gözaltına alındığını söylediği ve evlerinden silah çıkan şahısları Kimse Yok Mu, birkaç ay önce dolandırıcılık sebebiyle savcılığa şikayet etmiş. Cumhuriyet Başsavcısı'nın FETÖ ve paralel yapı olarak kastettiği camia ise Diyarbakır'da camiadan da kimse bu şahısları tanımıyor.

ÇETENİN KADIN LİDERİ TUTUKLANDI

Tutuklananlar Diyarbakır’da dolandırıcı olarak nam salmış bir çetenin üyeleri. Liderleri ise tutuklananlar arasında bulunan Hediye E. adlı kadın. Çete üyelerinin 4'ü aynı aileden. Kimse Yok Mu'nun adlarını kullanarak piyasada dolandırıcılık yaptıklarına dair savcılığa şikayet ettiği şahısların, Cemaat mensubu olmakla suçlanması, hatta evlerinden silah çıkması 3 yıldır altı doldurulamayan 'silahlı terör örgütü' imajı için yapılmış bir kumpas olarak yorumlanıyor.

“ÇETEYİ ŞİKAYET ETTİK SAVCI BİZİ SUÇLADI!”

Nitekim Kimse Yok Mu'nun avukatlarının yaptığı açıklamada “Adımızı kullanarak sahte makbuz basan, Diyarbakır'da piyasadan yardım diye ayakkabı topladığı için savcılığa şikayet ettiğimiz, mustarip olduğumuz çeteyi bizimle ilgili göstermelerine anlam veremiyoruz” denildi. Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çiçek, savcılıkta gözaltına alınan şahıslara dair dolandırıcılık başvurularının bulunduğunu vurguladı. Çiçek, bu şahıslarla herhangi bir bağlarının olmadığına dair savcılıkta resmi yazışmaların bulunduğunu belirtti.

29 Mayıs 2016 07:16
DİĞER HABERLER