Ceza var Osman yok

Ceza var Osman yok
Şiddet gördüğü iddiasıyla kocasına boşanma davası açan, 1.5 yaşındaki oğlu Osman’ı kaçırdıkları iddiasıyla da kocasının ailesi hakkında suç duyurusunda bulunan anneyi mahkeme haklı buldu ama minik Osman halen annesine teslim edilmedi.
İstanbul'da yaşayan Ceren Sarıal, 2013 yılında, Şakir Sarıal’la evlendi. Çiftin bebekleri Osman, 3 Aralık 2014’te dünyaya geldi. Ceren Sarıal 14 Temmuz 2015’te, ŞÖNİM’i (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) arayarak şiddet gördüğünü ihbar etti. Eve gelen polislerle karakola giden Sarıal, döndüğünde bebeğini evde bulamadı.

BAKANLIK BİLE ALAMADI

Sarıal, bu olay üzerine hem boşanma davası açtı hem de kayınpederi, kayınvalidesi ve görümcesi hakkında da 1.5 yaşındaki oğlu Osman’ı kaçırdıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Mahkeme çocuğun velayetini dava sonuçlanıncaya kadar annesine bıraksa da BİMER’e (Başbakanlık İletişim Merkezi), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na defalarca başvuran Sarıal, bebeğini geri alamadı. Bu arada kayınpeder, kayınvalide, görümce ve koca Şakir Sarıal hakkında çocuk kaçırma ve alıkoyma suçundan dava açıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da davaya müdahil oldu.

Davanın son duruşması, 23 Haziran’da görüldü. Mahkeme, Sarıal’a 5 ay hapis, basit yaralama suçundan 6 bin TL adli para cezası ve çocuk kaçırma suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme kayınpeder Osman Sarıal, kayınvalide Ayşe Sarıal ve görümce Sibel Abay’ı da çocuk kaçırma ve alıkoyma suçlarından 5’er ay hapis cezasına çarptırdı. Tüm sanıkların 5’er yıl denetim altında tutulmalarına karar veren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Kararda, bebeğin iadesiyle ilgili bir şart getirilmedi.

YÜRÜYOR MU, KONUŞUYOR MU?

Bebeğİ Osman’a mahkeme kararına rağmen halen kavuşamayan anne Ceren Sarıal, isyanını şöyle dile gektirdi: “Bebeğimi 11 aydır görmüyorum. Bebeğimin, öfke kontrolü olmayan, beni defalarca döven bir babanın yanında nasıl olduğu konusunda inanılmaz endişeliyim. Tek isteğim bebeğimi görebilmek.”


10 Temmuz 2016 07:42
DİĞER HABERLER