CHP Gümüşhane 34. İl Kongresi

CHP Gümüşhane 34. İl Kongresi -CHP Genel Başkan Yardımcısı Kayalıoğlu: Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti payidar kalacaktır
GÜMÜŞHANE (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece, Türkiye Cumhuriyeti payidar kalacaktır dedi.
     Kayalıoğlu, partisinin Atatürk Kültür Merkezindeki 34. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, CHP olarak son genel seçimlerde halkın karşısına 41 proje ile çıktıklarını belirterek, Fakat halkın içinde bulunduğu durum karşısında bizler projelerimizi çok iyi anlatamadık. Ancak, şunu görüyoruz ki iktidar partisi şimdi bizim o projelerimizi kullanmaya başladı. Bu da şunu gösteriyor ki Cumhuriyet Halk Partisi ve onun Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, halkın önüne doğru çıkmıştır ifadelerini kullandı.
     Yeni öğretim yılı ile birlikte uygulanacak 4+4+4 eğitim sisteminin halkı ne duruma getireceğini hep birlikte göreceklerini savunan Kayalıoğlu, İktidar partisi yeni eğitim sistemini, güç kullanarak Meclisten geçirmiştir. Öğrenciler yaz tatilinde. Eylül ayında yeni dönem başladığında veliler büyük kargaşa yaşayacak. O zaman eğitim sisteminin nasıl değiştiğini, ne hale geldiğini anlayacak ve görecekler diye konuştu.
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun bir adım atarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile buluştuğunu kaydeden Kayalıoğlu, şunları söyledi:
     Sayın Kılıçdaroğlu, şehit ailelerinin isteği ile terörün bitmesi için bütün partilere seslenerek birlikte olalım, bir çözüm bulalım çağrısı yaptı. Böyle bir adım atan Genel Başkanımızı kutluyorum. Tüm Türkiye için, şehit aileleri için önemli bir adım atılmıştır. Atılan bu adımın Türkiyeye önemli bir katkı sağlayacağını biliyoruz. Başbakan da bunu gördü. Başbakan yardımcıları da destekliyor. Biz de hep beraber destekliyoruz ki, Türkiye ve şehit annelerimiz gözyaşlarından kurtulsun. Bizi hiç kimse bölemez, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Türkiye Cumhuriyetinin insanları, Cumhuriyeti koruyacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece, Türkiye Cumhuriyeti payidar kalacaktır.
     Öte yandan, salonda bulunan bir kişi kürsüye gelerek konuşmak istedi. Divan Başkanlığını yürüten Kayalıoğlu, konuşmak isteyen kişiye, parti üyesi ya da delegesi olup olmadığı sordu. Olumsuz yanıt alan Kalaylıoğlu, Tüzük gereği parti üyesi ya da delege olmayanlara konuşma hakkı veremiyoruz dedi.
     Kongreye Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen de katıldı.
    
     Muhabir : İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
16 Haziran 2012 17:29
DİĞER HABERLER