CHP'li Öztürk: Dündar ile Gül'ün tutuklanması basın özgürlüğüne bir darbedir

CHP'li Öztürk: Dündar ile Gül'ün tutuklanması basın özgürlüğüne bir darbedir
CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığının açık bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Parti binasında yaptığı basın açıklamasında Dündar ile Gül'ün hukuksuz bir şekilde tutuklanmasını kınayan Öztürk, tutuklamanın hukuki değil, keyfi olduğunu kaydetti. Ülkede bir dikta rejiminin hakim olduğunu ve halkın fikirlerini açıklamaya korkar hale geldiğini vurgulayan Öztürk, son dönemde artış gösteren gazetecilerin gözaltına alınması, ekran karartılması, sürekli dava açılması, emirle işten çıkarılmalar,darp edilmeler, sansür, tehdit edilme ve hukuksuz tutuklamaların tam bir faşizm uygulaması olduğunun altını çizdi.

Siyasi iktidarın, kendi dikta rejimini kurmak için halkın özgür haber almasını engellemek için kendine muhalif gördüğü tüm sesleri baskı, korku, kayyım atama ve değişik şekillerde susturduğunu dile getiren Öztürk, hali hazırda da medyaya baskı ve darbelerine de dik duruş sergileyen tek partinin CHP olduğunu savundu.

Öztürk, Dündar ile Gül'ün tutuklanması ile ilgili şu bilgileri verdi: "Ülkemiz basın özgürlüğü noktasında utanç duyulacak günler yaşıyor. Ülkemizde dikta rejimi hakim. Ülkemizde başkanlık sistemi altında dikta bir rejim kurma hayalinde olanlar ilk önce oluşturdukları baskı ve korkularla halkı basın özgürlüğü noktasında tepkisiz bir toplum haline getirdiler. Tepkisiz bir toplum olduk. Bir ülkede özgür basın olmazsa demokrasi de olmaz. Maalesef ülkemizde kaçakçılık suç değil de, kaçakçılığı haber yapan gazeteciler suçlu konuma geldi. Hırsızlığı haber yapan gazeteciler suçlu hale getirildi. Halkın aydınlatma yönelik özgür basına yapına her türlü baskı ve sindirmeyi kınıyoruz. Dündar ile Gül'ün tutuklanması özgür basına yapılan bir darbedir. Halkın haber alma hürriyetine yapılan bir darbedir. Tutuklamalar talimatla yapılmıştır. Hukuki değildir, keyfidir." CİHAN
03 Aralık 2015 17:48
DİĞER HABERLER