CHP Milletvekili Bakan: Tutuklama özgür yargının kararı değil

CHP Milletvekili Bakan: Tutuklama özgür yargının kararı değil
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Bakan, "Bugün alınan karar, bir yargı kararı değildir. Özgür yargının, özgür yargıçların verdiği bir karar değildir. Cumhurbaşkanı'nın söylediği sözlerin emir telakki edilip uygulanmasıdır." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Bakan, "Aslında bakarsanız, bugünün geleceği çok önceden belliydi. Biliyorsunuz, bu iş bugün başlamadı, özgür basına baskılar. Yedi kanalın dijital platformdan çıkarılması, artı Türksat süreci bugünlerin geleceğini göstermişti ve yandaş medyada birtakım insanlar, bunun sırayla Sözcü gazetesine, Cumhuriyet gazetesine geleceğini söylüyordu. Cumhurbaşkanı da bununla ilgili düşüncelerini ifade etmişti. 'Bunu yanlarına bırakmam.' demişti. Bugün alınan karar, bir yargı kararı değildir. Özgür yargının, özgür yargıçların verdiği bir karar değildir. Cumhurbaşkanı'nın söylediği sözlerin emir telakki edilip uygulanmasıdır. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE BRUNDİ'NİN GERİSİNDEYİZ'

Bugün Türkiye'nin, dünyada basın özgürlüğünde geldiği noktanın aşikâr olduğunu söyleyen Murat Bakan, "Basın özgürlüğünde Brundi'nin gerisindeyiz. G20'ye katılıyoruz ama gelişmişlikte, basın özgürlüğü noktasında 150. sıranın daha aşağılarındayız. Biz buna karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Özgür basın için, özgür Türkiye için." diye konuştu. CİHAN
27 Kasım 2015 16:02
DİĞER HABERLER