"CHP olarak sınırımızda yaşanan olayları kaygı ve endişeyle izliyoruz"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "CHP olarak sabahtan beri sınırımızda yaşanan olayları ve karşılıklı açıklamaları kaygı ve endişeyle izliyoruz." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), CHP'nin yaptığı kapalı grup toplantısına ilişkin bilgiler veren Özgür Özel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan grup toplantısına iki milletvekilinin mazeret bildirerek katılmadığını dile getirdi. Özel, Kılıçdaroğlu'nun 1 saat konuşma yaptığını ve beklentilerini ifade ettiğini aktardı.

Ardından 30'un üzerinde milletvekilinin söz alarak yeni dönem çalışmalarıyla ilgili görüş ve önerilerini anlattığını belirten Özel, CHP'nin etkin, güçlü, içerik açısından zengin ve hem yol gösteren hem de birtakım yanlışlardan Meclis'i alıkoyan güçlü bir muhalefet anlayışını üstleneceğini söyledi. İçerik olarak güçlü, üslup olarak dozu doğru ayarlanmış bir muhalefet anlayışı içinde olacaklarını anlatan Özel, iktidar partisinin vatandaşlara verdiği ekonomik vaatlerin ve hükümetin verdiği sözlerin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Parti Meclisi toplantısı öncesi grubun görüşlerinin de alındığını ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, düşürülen Rus uçağıyla ilgili değerlendirmelerin tamamını Parti Meclisi öncesi ayrıntılı bir şekilde Kılıçdaroğlu'nun yapacağını bildirdi. Özel, "CHP olarak sabahtan beri sınırımızda yaşanan olayları ve karşılıklı açıklamaları kaygı ve endişeyle izliyoruz." dedi.

Bir soru üzerine Özel, kapalı grup toplantısında olağanüstü veya olağan kurultayın gündeme gelmediğini ve parti içi bir tartışmanın kesinlikle yaşanmadığını ifade etti. Yeni kabineye yönelik değerlendirmeyi de Kılıçdaroğlu'nun yarın yapacağını belirten Özel, hükümet programının yarın okunacağına dair resmileşmiş bir şey olmadığını ama bir temas beklediklerini ve büyük ihtimalle de yarın okunacağını kaydetti.

Bir soru üzerine Rus uçağının düşürülmesinin ardından sınırdaki gerilimi kaygı ve endişeyle izlediklerini ifade eden Özel, "Ancak sağlıklı bilgi akışı tamamlandıktan ve bu konuda hem Sayın Genel Başkanımız hem de partinin yetkili kurulları sağlıklı bilgi değerlendirdikten sonra partimizin bu konudaki görüşünü Sayın Genel Başkanımızın ağzından duyacaksınız." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türkmenlere gönderildiği iddia edilen silahlarla ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Özel, "Sorunun muhatabı doğrudan Sayın Başbakan. Biz Sayın Başbakan'ın Bayır-Bucak Türkmenleriyle ilgili yaptığı açıklamanın yine konunun muhatabı tarafından yalanlanmış olmasını da dikkatle not ettik." karşılığını verdi. CİHAN
24 Kasım 2015 16:46
DİĞER HABERLER