CHP YSK Temsilcisi Hadimi'den sandık başında tutanak uyarısı

ANKARA (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu sandık işlemleri ile ilgili olarak şikayetlerin kesinlikle tutanağa geçirilmesi gerektiğini söyledi. İtirazları tutanağa geçirilmemesi halinde hiçbir şeyin ispatlanamayacağını aktaran Yakupoğlu, "Seçim Kanunu'nun 112. maddesi diyor ki; delil ve gerekçe göstermeyenlerin itirazları incelenmez. Bu sebeple incelenmediği tutanağa yazılır. Kanunun bu kadar açıktır. Daha sonra yapacağınız bir itirazda deliliniz yoksa haklı dahi olsa haklılığınız size teslim edilmez." dedi.

Yakupoğlu, Cihan TV Network tarafından yayınlanan Anadolu'da Sabah programına katıldı. Yakupoğlu, 7 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin yapılması gerekenleri anlattı. Sandık başındayken usulsüzlüklere ve yapılan işlemlere dikkat çeken Yakupoğlu, "Sandık başındaki usulsüzlüklere, yapılan işlemin adı şikayettir. Şikayeti sözlü ya da yazılı yapabilirsiniz. Her sandıkta bir sandık tutanak defteri vardır. Siz yaptığınız şikayeti sandık tutanak defterine geçirtmediğiniz zaman o şikayeti ispatlama şansınız yoktur. En temel kriter budur." ifadelerini kullandı.

"DAHA SONRA YAPACAĞINIZ BİR İTİRAZDA DELİLİNİZ YOKSA HAKLI DAHİ OLSA HAKLILIĞINIZ SİZE TESLİM EDİLMEZ"

Mahalli idari seçimlerinde tutanakların tutulmadığını vurgulayan Yakupoğlu, "Bunlar yapılmadığı için de ispatlanamadı. Seçim Kanunu'nun 112. maddesi diyor ki; delil ve gerekçe göstermeyenlerin itirazları incelenmez. Bu sebeple incelenmediği tutanağa yazılır. Kanunun bu kadar açıktır. Daha sonra yapacağınız bir itirazda deliliniz yoksa haklı dahi olsa haklılığınız size teslim edilmez." hatırlatmasını yaptı.

ÖĞRENCİLERİN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ

Öğrencilerin okuduğu yerde oy kullanabilmeleri için işlem yapmaları gerektiğini belirten Yakupoğlu bu tarihin son günün 27 Mart olduğunu hatırlattı. Yakupoğlu öğrencilerin şu işlemleri yapması gerektiğini söyledi: "Eğer yurtta kalıyorlarsa okudukları okuldan, o okulda okuduklarına dair bir belge alacaklar. Kaldıkları yurttan, o yurtta kaldıklarına dair bir belge alacaklar. Bu iki belge ile bulundukları ilçenin nüfus müdürlüğüne gidecekler. Adresimi buraya 'birincil adres' olarak almak istiyorum diyecekler. Eğer birincil adres olarak almak istiyorum demezlerse o öğrencinin okuduğu yerde oy kullanması mümkün değil. Daha sonra adres beyan formunu ilçe seçim kuruluna verecek. Bu işlemler için herhangi bir ücret alınmıyor. Eğer öğrenci evinde kalınıyorsa, o evin kıra kontratı kimin üzerine ise, onun yazılı muvafakati ile nüfus müdürlüğüne başvuracak." CİHAN
19 Mart 2015 12:59
DİĞER HABERLER