CHP'den pes dedirten rekor!

CHP'den pes dedirten rekor!
Diyarbakır'da CHP İl Başkanı M. Beşir İpekçi ve 24 kişilik yönetim kurulu, genel merkezin talimatı ile görevden alındı.

CHP Diyarbakır il yönetimi 1 yılda 5 kez görevden alındı. Olağanüstü Genel Kurula gitmemekte direndiği için görevden alındığını söyleyen İpekçi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Allah aşkına sen kimsin?" diye sordu.

CHP Diyarbakır İl Başkanının 20 Aralık'taki istifasının ardından bu göreve atanan Beşir İpekçi, dün MYK kararıyla görevden alındı. Özkoyuncu, Diyarbakır'da taraflar arasında partide yaşanan tartışmalar nedeniyle il kongresi yapılamaması üzerine Haziran ayında MYK tarafından atanmıştı. Daha sonra yapılan kongrede il başkanı seçilen Özkoyuncu, MYK'nın olağanüstü kongre kararını uygulamamış ve istifa etmişti. Bu istifanın ardından atanan İpekçi'yle dün görüşen Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Kongre kararı var kongreye götürmen gerekiyor" diyerek İpekçi'yi uyardı. İpekçi'nin "Kongreye götürmem görevimin başındayım" cevabı vermesi üzerine konu MYK'da ele alındı. Bunun üzerine MYK kararıyla İpekçi görevden alınarak 7 kişilik yeni yönetim atandı. İpekçi son 1 yılda görevden ayrılan 5. isim oldu. 

İL BAŞKANI’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA: SEN KİMSİN?

CHP’nin Diyarbakır’da 2011 yılının Kasım ayından bu yana 6 İl Başkanı değiştirdiğini belirten M. Beşir İpekçi şunları söyledi:

"Manşetlerle gelen sayın genel başkanımız. 2010 yılında manşetlerde idik. Bugün alt sütunlarda, yarın boş sütunlarda yer alacak gibiyiz. Önce ’Suriye’de olaylar abartılıyor’ dedik. Daha sonra Esed'in iktidardan ayrılması gerektiğini söyledik. Sonra Esed destekleyicisi bir tavır sergiledik. Başbakan ile görüşmenizde ortaya çözüm değil bir şeyler karalama götürdük. Bu 10 madde SHP’nin 1989 raporunun da gerisindedir. Başbakan’ın görüşmelere hemen başlanması önerisine bizim verdiğimiz cevap, ’Bu işler aceleye gelmez’ oldu. İnsanlar ölüyor, biz bu işler aceleye gelmez diyoruz. Allah aşkına sen kimsin?" 

’KILIÇDAROĞLU’NUN POLİTİKALARI TUTARSIZ’

Kılıçdaroğlu’nun izlediği siyaset ve politikaların tutarsız olduğunu ileri süren İpekçi, "Halktan kopuk, güven vermeyen ve örgütten, tabanından uzaklaşan bir parti konumuna geldiniz. ’Hukuk, hak, doğru benim, güç bende’ diyerek teşkilatları yok saydınız. Sayın genel başkanım hani kimse dışlanmayacaktı, kimse ötekileştirilmeyecekti, herkes kucaklanacaktı. CHP Diyarbakır il yönetimi 1 yılda 5 kez görevden alınmıştır. 5 kez kongre tarihi iptal edilmiştir. MYK kararıyla 32 il delegemiz tedbirli olarak disipline sevk edilmiştir. Güç elinde diye haklı değilsin. Ben bir CHP’li olarak gidişatımızın iyi olmadığını, halk nezdinde kopuk, örgüt bazında güvensiz durumdayız."

03 Ocak 2013 16:03
DİĞER HABERLER