CHP'li Çıray: Türkiye'yi yönetenler azgınlık ve nankörlük içindeler

CHP'li Çıray: Türkiye'yi yönetenler azgınlık ve nankörlük içindeler
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Aytun Çıray, seçim çalışmalarına 2. bölgede bir gün ara vererek, örgütün ısrarlı isteği üzerine 1. bölgede sürdürdü. Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim ve Kültür Dayanışma Derneği (SELTÜRK), Yaylacık Gençlik Derneği, Buca Avcılık ve Dağcılık Spor Kulübü, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Buca Şubesi'ni ziyaret eden Çıray, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin faaliyetleri ve istekleri konusunda bilgi aldı.

SELTÜRK Başkanı Ali Kara, "Tüm görüşlere açık bir sivil toplum kuruluşuyuz. 7 Haziran'da önemli bir seçim gerçekleşecek. Hemşehrimiz Atatürk'e karşı cüretkar duruşların farkındalığıyla gerekeni sonuna kadar yapacağız." dedi. Bunun üzerine Aytun Çıray, "Türkiye'yi yönetenler bir azgınlık içerisindeler. Bir şımarıklık, bir nankörlük içerisindeler. Sürekli geçmişle hesaplaşıyorlar. Cesaretleri yetmiyor, direkt Atatürk diyemiyorlar. Milletleri birlikte tutan bayrak gibi, ezan gibi kurucu değerleri vardır. Bunları yok ederseniz, birliğimizi ve bağımsızlığımızı yok edersiniz. Rahmetli annemin dediği gibi ay aydın, yol meydanda. Bunlar bir başkanlık sistemi adı altında dikta rejimini getirmek istiyorlar. Bunlar cumhuriyet rejimi için, esnaf, emekçi, işçi, köylü ve çiftçi için krizin ta kendisi. Bugüne kadar farklı partilere oy vermişsinizdir, saygımız var ama bu seçimde cumhuriyete sahip çıkacağınızdan, gereğini yerine getireceğinizden eminim." şeklinde konuştu.

CHP'nin açıkladığı yüzyılın prestij projesi Merkez Türkiye'ye de değinen Çıray, "CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, milletimizin iyiliği ortak paydasında güçlü bir ekibi biraraya getirdi. Bu ülkeyi yönetebilecek, devlet terbiyesi görmüşlerden bir takım kurdu. Yurttaşlarımızın bildirgesini ve ideallerini hayata geçirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Milletin zenginliğiyle zengin olan bir devlet, yaşanacak bir Türkiye arzusuyla yolumuza devam ediyoruz. Milletimiz artık kandırmaca kişi başına düşen milli gelir, enflasyon hesaplarını yemiyor." diye konuştu. CİHAN
22 Mayıs 2015 10:59
DİĞER HABERLER