CHP'li Gök: MHP verdiği ret oyu ile PKK terörünün araştırılmasını engelledi

CHP'li Gök: MHP verdiği ret oyu ile PKK terörünün araştırılmasını engelledi
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'den dün PKK terörü de araştırılsın diye verdikleri önergeye MHP'nin niçin ret oyu verdiğinin anlaşılmasının mümkün olmadığını söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi'nin siyaseten iflas ettiğini belirten Gök, "Oylama sırasındaki ikircikli tavırları mahcup, çekingen tavırları, oy verseler mi vermeseler kimsenin başta anlayamadığı sonradan AKP sıralarından kendilerine niye vermiyorsunuz çıkışı üzerine grup başkanvekilinin lütfen el kaldırması üzerine MHP'yi üyelerin oy vermesiyle kullandıkları oy tam bir aczin ifadesidir. MHP'nin siyasetinin iflas ettiğinin bir göstergesidir. MHP'nin bu önergeyi daha anlamadığı bellidir. Bu önergede PKK terörü de vardır. MHP verdiği ret oyu ile PKK terörünün araştırılmasını engellemiştir. Dilinden PKK'yı düşürmeyen MHP'nin PKK terörünün de araştırılmasını içeren araştırma önergemize niçin ret oyu verdiğini kamuoyu net bir şekilde bilmek istemektedir. Niçin verdiler ret oyu. PKK'ya karşı iseler niçin verdiler ret oyu. Biz MHP'yi anlayamıyoruz ve tanıyamıyoruz." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Dün TBMM'de yapılan oylamada 4 partiyi ortak deklarasyona davet eden iktidar partisinin ibret verici olduğunu görüldüğünü belirten Gök, "Halbuki onlarda buna 4 elle sarılmalı doğrusu buydu demeliydiler. CHP bu komisyonu önerirken CHP komisyon üyeleri oluştursun diye önermiyor. Bütün partilerin sayısal oranlarda temsil edileceği komisyonda her siyasi parti görüşü temsil edilecek. En azından Türkiye böyle bir komisyonun duyulduğu andan itibaren bir güven ortamına ulaşacaktı. Siyasi partiler fikir ayrılığına düşebilirler ama terör konusunda birleşiyorlar ve terörizme prim vermeyecek anlayışta birleşiyorlar anlayışı çıkabilirdi. Maalesef bu engellenmiştir." dedi.

Esas şaşırtıcı olan durumun MHP'nin tavrı olduğunu ifade eden Gök, "Nereden gelirse gelsin bütün terör olayları araştırılsın. Suruç patlamanın IŞİD'in terörü de araştırılsın, askerlerimiz ve polislerimizin şehit edildiği terör olayları da araştırılsın. PKK terörü de araştırılsın diye verdiğimiz önergeye MHP'nin niçin ret oyu verdiğinin anlaşılması mümkün değildir. Dün Milliyetçi Hareket Partisi siyaseten iflas etmiştir. Oylama sırasındaki ikircikli tavırları mahcup, çekingen tavırları, oy verseler mi vermeseler kimsenin başta anlayamadığı sonradan AKP sıralarından kendilerine niye vermiyorsunuz çıkışı üzerine grup başkanvekilinin lütfen el kaldırması üzerine MHP'yi üyelerin oy vermesiyle kullandıkları oy tam bir aczin ifadesidir. MHP'nin siyasetinin iflas ettiğinin bir göstergesidir. MHP'nin bu önergeyi daha anlamadığı bellidir. Bu önergede PKK terörü de vardır. MHP verdiği ret oyu ile PKK terörünün araştırılmasını engellemiştir. Dilinden PKK'yı düşürmeyen MHP'nin PKK terörünün de araştırılmasını içeren araştırma önergemize niçin ret oyu verdiğini kamuoyu net bir şekilde bilmek istemektedir. Niçin verdiler ret oyu. PKK'ya karşı iseler niçin verdiler ret oyu. Biz MHP'yi anlayamıyoruz ve tanıyamıyoruz." şeklinde konuştu.

CHP'nin 14 ilkesinin olduğu gibi ortada durduğunu kaydeden Gök, "CHP'nin bugün bir takım basın organlarında yer alan ifadesinde 14 ilkenin ışığında Türkiye'nin 5 önemli meselesinin acilen çözümlenmesini öneren görüşü yanlış yorumlanmıştır. Bazı yayın organlarında CHP'nin eğitim, dış politika, Kürt sorunu, yeni anayasa ve ekonomiyi öne çıkaracağı belirtilmiştir. CHP'nin 14 ilkesinin ışığı altında bu 5 ana şartımız değerlendirilecektir. Onların içerisinde 14 ilkenin tümü vardı. 14 ilkemiz olduğu yerde durmaktadır." dedi.

'ARINÇ'IN 'KADIN SUS' HİTABI ÇOK ÇİRKİN BİR DAVRANIŞ'

KPSS ve Türkiye'de son dönemde yapılan tüm sınavların artık tel tel döküldüğünü ifade eden Gök şunları söyledi: "Yüzbinlerce yurttaşımızı etkileyen ve onların hayatını altüst edecek sınav yanlışlıkları yine devam ediyor. KPSS'de A grubu ve öğretmenlik sınavını içerin 12 sorunun iptal edilip 3 sorunun cevabının değiştiriliyor olması tam bir skandaldır. Yüzbinlerce yurttaşımızı geleceğe dair hayallerinin böylesine sınavlardaki yapılan yanlışlarla tahrip edilmesi onların geleceğe dair umutlarının çökertilmesi asla kabul edilemez. Bir sınavı dahi beceremeyen bir iktidarın Türkiye'nin geleceğini planlaması söz konusu olamaz."

Gök, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün TBMM'de bir HDP'li vekile dönerek ona 'kadın sus' diyerek hitap etmesinin çok çirkin bir davranış olduğunu söyledi. CİHAN
30 Temmuz 2015 15:30
DİĞER HABERLER