CHP'li Nacitarhan: Kars kombinası 2007'de et satamaz hale getirilerek kapatıldı

CHP'li Nacitarhan: Kars kombinası 2007'de et satamaz hale getirilerek kapatıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars milletvekili adayı Zeki Nacitarhan, hakkında oluşturulan, 'Kombinayı sattı' algısının tamamen yanlış olduğunu söyledi. Bir milletvekilinin kombina satmayacağını vurgulayan Nacitarhan, kombinanın 2007'de et satmaz hale getirilerek AK Parti tarafından kapatıldığını açıkladı.

CHP adayı Zeki Nacitarhan, Karslı iş adamlarıyla bir araya geldiği toplantıda seçimlere yaklaşılırken hakkında oluşturulan algılara cevap verdi. 1995'in 7. ayında dönemin hükümeti ve Devlet Planlama Teşkilatı'nın hazırladıkları bir özelleştirme ile 18 ilin kombinasının aynı gün satıldığını hatırlattı. Bunların içerisinde Kars kombinasının da olduğunu ifade eden Nacitarhan, "Biz o zaman hükümet ortağı olan 2 partinin 5 milletvekili içerisindeydik. 3 tane Sosyal Halkçı Parti (SHP) daha sonra CHP oldu. 2 tane de Doğru Yol Partisi (DYP) milletvekili vardı. Yani 5 milletvekilinin 5'i de koalisyon ortağı partilere mensuptular. 18 kombinanın içerisinde Kars da vardı, buna engel olmamızda olanaklı değildi. Eğer orada bir sorumluluk var ise 5'te 1'i benimdir." dedi.

Özelleştirmenin olduğu o tarihte SHP'den bakan olan Kars Milletvekili Mehmet Alp'ın varlığından söz eden Nacitarhan, "Kombina, Tarım Bakanlığına bağlıydı. Tarım Bakanlığı da DYP'ye aitti. Sabri Güner de milletvekiliydi. Ama ne Sabri Güner, ne Mehmet Alp, ne de bizler, ne yaptıysak hükümetin aldığı o kararı durduramadık." ifadelerini kullandı.

'95'TE YAPILAN SEÇİMDE ADAY OLAN VEKİLLERE HESAP SORULABİLİRDİ'

1995'te kombina satıldıktan hemen sonra genel başkanlarının ön seçim yapmadığını dile getiren Nacitarhan, şöyle devam etti: "Ön seçim olmayınca ben aday olmadım. Ama diğer arkadaşlar aday oldular. Mehmet Alp seçilemedi, Sabri Güner seçildi. Şimdi kombinanın satışını o gün o iki arkadaşa sorabilirlerdi. Şimdi onlara sormamışlar, aradan 20 yıl geçmiş, 20 yıl sonra bize soruyorlar."

'KOMBİNA ARAZİSİNİ İMARA AKP BELEDİYE BAŞKANI AÇTI'

Kombinanın özelleştirilmesinin ardından satın alan kişinin çalışmaya devam ettğine değinen Nacitarhan, "2007'de bu kombina faaliyetini durdurdu. Faaliyetini durdurma nedeni, hükümetin kombinayı askeri ihalelere sokmaması ve yasaklamasıdır. Kombinanın sahibi de kestiği etleri satacak yer bulamıyor ve faaliyeti durduruyor. O arazi imarlı bir arazi değildi, o araziye imar uygulayıp orada bir mahalle veya bir alan oluşturmayı da sorgulayabilir insanlarımız. Niye orayı imara açtılar? Niye bir rant yapılmasını sağladılar. İmara kim açtı? AKP'nin belediye başkanı açtı. Şimdi bunları soran yok, ezbere 'Kombinayı sattı', kombinayı milletvekilinin satma imakanı olanağı var mı? Kombinayı sattıysa 5 milletvekili de sattı. Ama kombina çalıştı. 2007'de kestiği hayvanın etini satamaz hale getirilen kombinayı bu hale kim getirdi, ortada." şeklinde konuştu. CİHAN
29 Mayıs 2015 17:59
DİĞER HABERLER