CHP'li Özel: Çizgi film kanalından korkan bir iktidarla karşı karşıyayız

CHP'li Özel: Çizgi film kanalından korkan bir iktidarla karşı karşıyayız
Digiturk yayın platformundan yedi televizyon kanalının çıkarılmasına tepki gösteren ve kınayan CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, bu yapılanın AK Parti hükümetinin, kendisine muhalif olan basın kuruluşlarından ne kadar korktuğunun gösterdiği olduğunu söyledi. Özel, çizgi film yayımlayan kanaldan korkan bir iktidarla karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Geçen günlerde başka bir dijital platformdan, muhalif yapan televizyon kanallarının çıkarıldığını söyleyen CHP Grup Başkan Vekili Özel, bunun devamında yine Türkiye'nin güçlü ve büyük dijital platformundan, bir mahkemece yürütülen soruşturma dayanak gösterilerek yedi kanalın çıkarıldığını belirtti. Bunun, genel seçim öncesi hükümetin kendisine yakın olmayan seslere ne kadar tahammülsüz olduğunun, ne kadar çok korktuğunun, muhalif seslerden ne kadar endişe ettiğinin bir göstergesi olduğunu iddia etti.

'HUKUK, İKTİDARIN ELİNDE OYUNCAK OLDU'

Bugün Türkiye'de hukukun ayaklar altında olduğunu öne süren CHP Milletvekili Özel, "Hukuk, iktidarın elinde oyuncak olmuş durumda. Yoksa bir televizyon kanalı, örneğin çizgi film yayımlayan Yumurcak TV kanalının bir dijital platformdan çıkarılması, bunun da, 'anayasal düzene karşı suç işliyor' iddiasıyla yapılması nasıl açıklanabilir? Çocukların izlediği televizyon kanallarından, bugün gelinen noktada çizgi filmlerden korkan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu bizim gerçekten yaşamak istediğimiz Türkiye değil. Bugün Türkiye'yi getirdikleri nokta, 13 yıl önce aldıkları Türkiye değil. 13 yıl önce seçimini yapabilen, sandık güvenliği olan bir Türkiye'den 13 yıl sonra, 'Biz buralarda seçim yapamayız, sandıklarda güvenliği sağlayamayız.' dedikleri bir noktaya geldiler." dedi.

'REİSİN EMRİYLE GAZETECİLERİN KEMİKLERİ KIRILIYOR'

Türkiye'de her geçen gün AK Parti iktidarının muhalif sesleri kıstığı, her geçen gün kendisinden olmayanları susturduğu, baskı altına aldığı bir süreci yaşadıklarını söyleyen Özgür Özel, "Ben CHP İnsan Haklarından Sorumlu Cezaevi Komisyonu üyesi olarak, geçen dönem Kalemi Kırık Gazeteciler adlı bir kitap yazmıştım. Bu kitapta, AKP döneminde işinden olan gazetecilerden bahsediliyordu. Şimdi kemiği kırık gazeteciler başladı. AKP'nin hedef göstermesi sonucunda AKP üyelikleri ispatlanan birtakım militanlar tarafından, 'Reisin emriyle' denerek gazeteciler evinin önünde dövülmeye, kemikleri kırılmaya başladı. Türkiye, böyle bir yönetimi haketmiyor. Bugün bir dijital platformdan, hem de sanki o dijital platform sadece iktidar partisine yakınlar tarafından izleniyormuşçasına belli muhalif kanalların çıkarılıyor olması fevkalade üzücü, fevkalade manidar bir iştir." diye konuştu.

'VATANDAŞLARIMIZI İKTİDAR MEMNUNİYETİNİ ÖN PLANDA TUTAN PLATFORMLARA TEPKİ GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUZ'

CHP Grup Başkan Vekili Özel, şöyle devam etti: "Bir yandan da bakıyorsunuz, Türkiye'nin en büyük telefon operatörlerinden birisinin dün hangi gazetelere ne kadar reklam verdiğine baktık. Bir gazete, güçlü ve büyük bir telefon operatörünün reklamlarının yüzde 15'ini alıyor. Bu gazete, Türkiye'de toplam gazete tirajının sadece yüzde 3'ünü satıyor. Türkiye'de çok ciddi tirajı olan çok sayıda gazeteye bu operatör reklam vermiyor. İktidar öyle bir egemenlik kurmuş ki gerek reklam gelirleri üzerinden, gerek hukuku kullanarak, gerek başka yöntemlerle gazetelerin, medyanın üzerine bir baskı kuruyor. Bir ülkede gazetecilerin özgürce konuşamadığı, özgürce yazamadığı, televizyonların sesini istediği yere ulaştırılamadığı bir yerde demokrasiden bahsedilemez. CHP olarak bu yaklaşımı kınıyoruz. Vatandaşlarımızı da bu tip davranışlara boyun eğen, müşteri memnuniyetini değil de iktidar memnuniyetini ön planda tutan platformlara karşı tepki göstermeye davet ediyoruz."

'AKP'NİN ÇİZGİ FİLMLERDEN KORKMASI BOŞUNA DEĞİL'

AK Parti yöneticilerinin çizgi filmlerden korktuğunu iddia eden CHP Milletvekili Özel, "Biz Temel Reis'in çizgi filmleriyle büyüdük ve şunu göreceksiniz, sizin bu yaptıklarınızdan sonra, bu yaptığınız kötülüklerden sonra o çizgi filmlerle büyüyen seçmenler, 1 Kasım'a kadar ıspanak yiyorlar. 1 Kasım'da bu kötülüğü yapan, kendini o en tepede gören muktedirin kulundan tutup Temel Reis'in yerden yere çarptığı gibi çarpacaklar. Bütün seçmenleri ıspanak yemeye, bu iktidarı yerden yere vurmaya davet ediyoruz. AKP'nin çizgi filmlerden korkması boşuna değil. Biz Temel Reis'le büyümüş bir kuşağız. Temel Reis'le büyüyen çocuklar, AKP'ye kötü bir haberim var ki ıspanağı yiyorlar. 1 Kasım seçimlerine hazırlanıyorlar. Seçmenimiz ıspanakları yiyor, 1 Kasım'da bu baskıcıları, bu vatandaşın canına okuyanları bir ucundan tutup Temel Reis gibi yerden yere vuracaklar. Bunu bilsinler. 1 Kasım günü Sünger Bob geliyor. Sünger Bob gelecek, ne kadar pislik varsa bu pisliklerin hepsini bir kenara doğru süpürecek ve Türkiye'de temiz siyasetin sayfalarını açacak. Şunu da unutmasınlar ki Daltonlar gibi uzun bir yanda, dördü birden dizilmiş. Bu Daltonlar, Red Kit'ten korksunlar. Red Kit gelecek, hırsızları yakalayacak, hırsızları hapse tıkacak." dedi. CİHAN
08 Ekim 2015 15:23
DİĞER HABERLER