CHP'li Pekşen: Güney Çevre Yolu neden yatırım planında yok?

CHP'li Pekşen: Güney Çevre Yolu neden yatırım planında yok?
CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Trabzon mitinginde sözünü verdiği Güney Çevre Yolu'nun, yatırım planında neden olmadığını sordu. Pekşen, "Sayın Başbakan'ının eline bir tane not tutuşturmuşlar onu okuyor." dedi.

7 Haziran'da yapılacak olan seçimler öncesi çalışmalarını sürdüren Haluk Pekşen, Çukurçayır ve Akyazı mahallelerinde vatandaşlara seslendi. CHP'nin seçim vaatleri karşısında iktidarın paniğe kapıldığını savunan Pekşen, "Emeklilerimize 2 ikramiye vereceğiz dedik, telaş başladı. AK Parti'nin söylediği bir şey duyuyor musunuz? Biz geliri olmayan ailelere aylık 720 TL maaş dedik. AK Parti'nin söylediği bir şey yok. Esnaf Bakanlığı kuracağız ve esnafımızı faiz batağından kurtaracağız dedik, onların söylediği bir şey yok. Trabzon, AK Parti'ye hangi gerekçe ile oy verecek, merak ediyorum. Sayın Başbakan Trabzon'da yaptığı mitingde demiş ki, 'Trabzon Güney Çevre Yolu'nu yapacağım.' Madem öyle, neden yatırım planında bu çevre yolu yok? Sayın Başbakan'ının eline bir tane not tutuşturmuşlar onu okuyor. Bir de 'Yat Limanı yapacağım' dedi. Yat Limanı, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin deniz tarafında duruyor, içinde bir tane yat yok." dedi.

Çukurçayır gibi 40 bin nüfuslu bir mahallenin kaderine terk edildiğini öne süren Pekşen, şöyle konuştu: "Burada bir tane lise yok. Buradan daha az nüfusa sahip ilçelerde bile bir kaç tane lise olmasına rağmen burada bir tane yok. Bir tane düzgün yol bağlantısı yok. Çukurçayır ile ilgili sürekli bir sürü yakınma var. Belediyesi ulaşımı yapamıyor. Bakanı okul yapamıyor. İçişleri Bakanı buraya güvenlik getirmiyor. 40 bin nüfuslu bir mahallede bir asayiş birimi yok. Mahalle kendi kaderine terk edilmiş ama betonlaşma konusunda bol miktarda AK Partili yandaş var."

"FINDIK SANAYİSİNE YÜZDE 100 TEŞVİK VERERECEĞİZ"
Bölgenin ön önemli tarım ürünü fındıktan Trabzon'un yeterince istifade edemediğini anlatan Pekşen, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: "Bizim müthiş bir fındık sanayimiz var. Bir adım öne gitmeliyiz. Trabzon'u kısa süre içinde dünya ekonomisine entegre etmeliyiz. Biz fındığı kırıyoruz. Kavuruyoruz ve un, yağ ya da püre yapıp ondan sonra iç veya dış piyasaya satıyoruz. Ama ondan sonrası yok ve daha ileri bir aşamaya geçemiyoruz. Dünya'da çikolata sanayiinde süt, tereyağı, şeker, fındık ve kakao kullanılıyor. Kakao dışında saydıklarımın yalnızca 4'ü Trabzon'da var. İşte dünyanın önde gelen çikolata fabrikalarından biri Trabzon'a gelerek büyük bir firmamızı satın aldı. Bunu neden bizler yapamıyoruz? İşte CHP iktidarında biz bunları da yapacağız. Biz fındık sanayisine yüzde 100 teşvik vereceğiz. Yapılacak olan yatırımın bir bölümünü Doğu Karadeniz Kalkınma Bankası'ndan hibe olarak vereceğiz. Yeter ki, Trabzon'a gelsinler fındık sanayisine ve çikolata sanayisine yatırım yapsınlar. Kredi vererek onları destekleyeceğiz."
CİHAN
25 Mayıs 2015 17:00
DİĞER HABERLER