CHP'li Temizel: Halkın 7 Haziran'da verdiği mesajı anlayamadılar

CHP'li Temizel: Halkın 7 Haziran'da verdiği mesajı anlayamadılar
CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Kayseri'de yaptığı açıklamada, partilerinin 7 Haziran seçimlerinde halkın verdiği mesaj çok iyi algıladığını dile getirdi. Temizel, "Bu mesajın başkaları tarafından anlaşılmamış olması ve ülkenin erken seçime gitmesi üzüntü verici bir durumdur" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, CHP Kayseri İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, CHP'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra halkın vermiş olduğu mesajı çok net bir şekilde algılayan bir parti olduğunu söyledi. Temizel, "Bu mesajın başkaları tarafından anlaşılmamış olması ve ülkenin erken seçime gitmesi üzüntü verici bir durumdur. CHP böyle bir olguda üzerine düşen görevleri yerine getirmiştir. Bu mesajı algılayamayan siyasi partiler önümüzdeki seçimde bunun bedeline ödeyecekler. Bunu hep beraber göreceğiz." dedi.

Temizel, konuşmasında şunları söyledi; "Biz CHP'nin 7 Haziran'dan sonraki sürecini Kayseri'de bütün partililerimize anlatmak için görevlendirildik. Başka illerde de başka arkadaşlarımız görevlendirildi. Bu süreçte Türkiye ekonomik sıkıntılar içerisindeyken özellikle de borç yükü nedeniyle Türkiye'nin başına önümüzdeki günlerde neler geleceğini hep beraber yaşayacağız. Artmış bir borcu çevirmekle döndürmek zorunda olan üretimden düşmüş bir Türkiye'de neler olacağını göreceğiz. Eğitim sistemini hep beraber izliyoruz. 12 yıl içerisinde neredeyse 16 defa değişti kökünden. Böyle bir eğitim sistemi olur mu? Bu eğitim sistemi düzelsin, bu eğitim sistemini düzeltelim. İnsanlarımız çağdaş eğitim alsın, çocuklarımız çağdaş eğitimle yaşasın dediğimizde 'Bunlar imam hatiplere karşı' diyerek ortaya çıkan bir zihniyete karşı gidiyoruz. CHP imam hatiplere karşı değildir, okullara karşıda değildir. Olması da mümkün değildir zaten. Temel olan doğru dürüst bir eğitimin verilmesini, eğitimde istikrarın sağlanmasını herkesin aynı derecede nitelikli eğitim almasını sağlamaktır."

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da "CHP olmadan bu ülkede uzlaşının sağlanabilmesi mümkün değil. Bu açıdan bizim arzu etmediğimiz 1 Kasım'da ki seçimden siyasal olarak en karlı çıkacak partinin Cumhuriyet Halk Partisi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi de, "Kayseri Türkiye için çok kıymetli bir kent. Anadolu'nun merkezinde bulunan bir vilayet. O açıdan Kayseri'de Cumhuriyet Halk Partisinin güçlenmesi aslında tüm Türkiye'de güçlenmemiz anlamına geliyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisinin koalisyon ortağı olamamasının gerekçesinin AKP'nin koalisyon istemediğini aslında biliyoruz. Bunu aslında detayları ile sizlere anlatmak için geldik." ifadelerini kullandı. CİHAN
27 Ağustos 2015 16:50
DİĞER HABERLER