Çiviyle telin aşkı engelini unutturuyor

Çiviyle telin aşkı engelini unutturuyor -Konyada yaşayan iki üniversite mezunu engelli Mülkiye Aslan, filografi sanatıyla yaptığı 17 eserle ilk sergisini açmanın mutluluğunu yaşıyor -Aslan: "Durakta otobüs beklerken,Ne işin var
KONYA (A.A) - Muhammed Boztepe - Konyada yaşayan iki üniversite mezunu engelli Mülkiye Aslan, filografi sanatıyla yaptığı 17 eseri sergilemenin mutluluğunu yaşıyor.
     Aslan (36), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı dönemi el sanatları arasında yer alan filografinin çeşitli örgü teknikleri kullanılarak, telin çiviye sarılmasıyla ortaya çıktığını belirtti.
     "Engelliler Haftası" dolayısıyla İl Halk Kütüphanesinde "Filografi" adıyla ilk sergisini açan Aslan, yaptığı eserlerle herkesin beğenisini topladığını söyledi.
     Aslan, "çivi ile telin aşkı" olarak tanımladığı filografinin, meşakkatli bir sanat dalı olduğunu, ancak engelini unutturduğunu ifade etti.
     Çiviyle teli özellikle hat sanatı üzerinde buluşturduğunu vurgulayan Aslan, "Bu sanata ilgim, hat sanatını sevmemden kaynaklanıyor. Ayrıca maneviyat ve tevekkül içeren bir sanat. İlk başta çivi ve tel insana itici geliyor, ancak eser ortaya çıkınca çok güzel duygular yaşıyorsun" dedi.
    
     -"Önemli olan o güzellikleri ortaya çıkarmak"-
    
     Çocuklukta geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle sağ ayağını kullanamayan Aslan, engeli nedeniyle zorlu bir yaşam sürdüğünü aktardı.
     Geçen yıl Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde açılan filografi kursuna başladığını dile getiren Aslan, bu süre içinde yaptığı eserlerle sergi açmanın mutluluğunu yaşadığını bildirdi.
     Aslan, filografi kursuna giderken en çok ulaşım konusunda sıkıntı çektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
     "Çok zorluk çektim ama bütün engellere rağmen başardım. Durakta otobüs beklerken, Ne işin var dışarda, otur evinde deniliyor. Bu tarz düşünceler ve toplumun bakış açısı rahatsız ediyor. Kursa giderken bir amacımız olduğunu herkesin görmesini istedim ve sergi açmaya karar verdim. Biz sadece, akülü arabalarla sokaklardan geçen insanlar değiliz. Eğer toplum bize destek olursa, bizim de bir şeyler yapabildiğimizi görecekler. Her insanda güzellikler var. Önemli olan o güzellikleri ortaya çıkarmak. Her zaman uzanacak bir ele ihtiyaç var."
     Su ürünleri ve ilahiyat alanında üniversite okuduğunu, meslek sahibi olmasına rağmen engeli nedeniyle kendi işini yapamadığını anlatan Aslan, hayattan kopmamak için mücadelesini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
16 Mayıs 2013 11:20
DİĞER HABERLER