Cizre'de, Tatvan Gençlerbirliği oyuncularına linç girişimi, 6 yaralı

BİTLİS (CİHAN)- Bölgesel Amatör Ligi'nin (BAL) 19. hafta maçı için Bitlis'in Tatvan ilçesinden Şırnak'ın Cizre ilçesine giden Tatvan Gençlerbirliği Spor'lu oyuncular, yönetim ve taraftarlar maç öncesi Cizre Sporlu taraftar ve yöneticilerin saldırısına uğradı. Silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı olayda 1'i ağır olmak üzere 6 futbolcu yaralandı. Çıkan olaylar nedeniyle maç iptal edildi.

Bitlis'i BAL Ligi'nde temsil eden Tatvan Gençlerbirliği Spor, ligin 19. haftasında Cizre Spor'a konuk oldu. Bugün 12.30'da Cizre Spor'un sahasında oynanacak olan maç için Cizre'ye giden Tatvan Gençlerbirliği Spor, oyuncuları, yönetim ve taraftarlar maç öncesi Cizre Sporlu taraftar ve yöneticilerin linç girişimine uğradı. Uzun süre maça çıkmalarına izin verilmeyen Tatvan Gençlerbirliği'li oyuncular alınan güvenlik önleminden sonra sahaya çıkmak istediği sırada çok sayıda Cizre Sporlu taraftar ve yöneticilerin silahlı, bıçaklı ve sopalı saldırısına uğradı.

Polisin müdahale ettiği olaylarda Tatvan Gençlerbirliği'li 6 futbolcu aldıkları bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandı. Sporculardan biri çıkan olaylarda aldığı darbeler nedeniyle ağır şekilde yaralanırken, çıkan olaylar nedeniyle ilçeye çok sayıda polis sevk edildiği öğrenildi. Linç girişimi sonucu yaralanan futbolcular ise, sağlık ekipleri tarafından ambulanslarda yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldılar. Futbolcuların hastanedeki tedavileri devam ederken, Tatvan GB'li bazı futbolcu, yönetici ve taraftarın da polis nezaretinde yoğun güvenlik önlemi altında araçlarla ilçeden çıkarılmaya çalışıldığı öğrenildi.

BAŞKAN OBALI: TAKIM LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

Çıkan olaylarla ilgili bilgi veren Tatvan Gençlerbirliği Başkanı Muhsin Obalı, yaşanan olayı vahşet olarak yorumladı. Olayda silah bile kullanıldığını belirten Başkan Obalı polis nezaretinde ilçeden ayrılmaya çalıştıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Cizre Spor'lu taraftar ve yöneticiler takımımız sahaya girdiği gibi sahaya girip silah, bıçak ve sopalarla saldırdılar. Emniyet silaha müdahale etmeseydi, bizleri delik deşik edeceklerdi. Silahın ütüne polis atladı, öyle yoksa çok vahim bir olay yaşanabilirdi. Olaylarda 1'i ağır 6 futbolcumuz yaralandı. Bazı futbolcularımız bıçak darbesiyle yaralandı. Sahada 5 saate yakın bir süre mahsur kaldık. Polis nezaretinde ancak sahadan çıkabildik. Amaçları bizleri linç etmekti. Yaralı futbolcularımız şu anda hastane tedavi ediliyorlar. Olay savcılığa intikal etti. Yaşanan olayı ancak vahşet olarak yorumlayabiliriz. Bizim amacımız sadece futbol oynamak, ancak bu gün gördüğümüz o manzara maalesef, futbolla bağdaşan şeyler değildi. Sadece olayı kınıyorum, diyecek başka bir şey bulamıyorum."

Öte yandan çıkan olaylarla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, çıkan olaylar nedeniyle maçın iptal edildiği açıklandı.
CİHAN
08 Mart 2015 18:08
DİĞER HABERLER