Çocukluk hayali olarak kurduğu merkezde sanatın her alanında ders veriyor

Yaklaşık 25 yıldır sinema ve televizyon içinde yer alan eski gazeteci Kemal Pala'nın Bursa'da kurduğu sanatevi, sanatın merkezi oldu.

Hürriyet Mahallesi'nde kurduğu sanatevi ile çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Pala, haftanın 7 günü 7 değişik sanat dalında eğitim veriyor.

Aynı zamanda burada duayen sanatçılarla gençleri buluşturan 44 yaşındaki Kemal Pala, burada yetiştirdiği oyucuların Türkiye'de izlenen bir çok dizi ve televizyon filmine de transfer ediyor.

Hayalinde Bursa'da sanatla uğraşan insanları bir araya getirecek bir merkez kurmak istediğini anlatan Pala, "Kurduğumuz bu merkezde haftanın 7 günü, 7 farklı branşta dersler veriyoruz. Oyunculuk, resim, tiyatro, müzik ki buda kendi içinde keman, bağlama ve gitar gibi bölümlere ayrılıyor. Ayrıca sinema, televizyon gibi kamera önü oyuncuk dersleri de veriyoruz." dedi.

Merkezin bir oyuncu fabrikası olduğunu anlatan Pala, "Bursa'nın tecrübeli hocalarından Celal Bıyıklı ile çalışarak oyuncu yetiştiriyoruz. Celal hocanın burada ders verdiği öğrencileri bünyemizde bulunan Erdal Olgun ajans kanalıyla da dizi ve filmlere transfer etme şansını buluyoruz. Eğitim alan kişi burada bir şey öğrendikten sonra kendisine ekranlar ve sahnelerde yer bulabiliyor." dedi.

GENÇLERİ UYUŞTURUCUDAN KURTARIRSAK NE MUTLU BİZE

Gençler arasında artan uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara da dikkat çeken Pala, şunları söyledi: "Yanı başımızda ki parklarda çocukların uyuşturucu batağına girdiğini, ya da girmek üzere olduğunu görüyoruz. Biz onların birkaç tanesini çekip sanat ailesine kazandırabilirsek ne mutlu bize."

SANATÇILARLA BULUŞMA

Alınanda duayen sanatçılarla sanatçı adaylarını merkezde ağırladıklarını anlatan Kemal Pala, "Bursa menşeili sanatçılar başta olmak üzere, İstanbul'dan sanatçılarımızla öğrencilerimiz ve sanatseverleri buluşturuyoruz. Ayrıca burada zaman zaman imza günleri de düzenleyeceğiz. Hem eğitim alan öğrenciler o tanınmış simalarla buluşup sohbet etme imkanı buluyor, hem de onların tecrübelerinden yararlanıyor." şeklinde konuştu.

Bu fikrin uzun yıllardır hayali olduğunun altını çizen Pala, "Burası bir tür kıraathanedir. Çünkü Selçuklu'dan günümüze süregelen bir Türk kültürüdür kıraathane. Kıraathanenin içinde oyun, eğlencede vardır, sohbet, söyleşi vardır. Kıraathanenin bir köşesinde kütüphane de vardır. Orada sanatta üretilir, güzellikler de üretilir. Biz de bunun ilk öğneğini yapmaya çalıştık." şeklinde konuştu.

Merkezin bir tür sergi salonu gibi de kullanıldığını anlatan Kemal Pala, özellikle ressam ve fotoğraf sanatçı ve öğrencilerinin burada eserlerini sergileyebileceklerini aktardı. Kemal Pala, ayrıca tiyatro öğrencilerinin de tiyatro dersleri sonrasında kurulacak oyunları da sahneleyeceklerini sözlerine ekledi.
CİHAN
21 Ekim 2015 15:36
DİĞER HABERLER