ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayengin, Danimarkada konferans verdi
ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevhit Ayengin, Danimarkada konferans verdi.
     Danimarka Türk Diyanet Vakfının davetlisi olarak "Kutlu Doğum Haftası" etkinliklerine katılan Ayengin, Horsens ve Kopenhag kentlerinde düzenlenen konferanslara katıldı.
     Ayengin, konferanslarda, çocukların iyi yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, "İslamdan önce kölelerin, yetim çocukların ve kadınların hakları ihlal edilmişti. Peygamber Efendimizle bu üç zümre gerçek değerini buldu" ifadesini kullandı.
     Kin ve nefrete harcanacak çabanın, sevginin devam etmesi için kullanılması gerektiğine işaret eden Ayengin, "Hazreti Ali, Çocuklarınızı, yaşayacakları çağa göre yetiştirin demiştir. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızı, yaşayacakları çağa göre yetiştirmek zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.
    
     -ÇOMÜ Erkek Basketbol Takımının başarısı
    
     Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Basketbol Federasyonunca desteklenen Deplasmanlı Basketbol Liginde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Erkek Basketbol Takımı, son maçta Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini 76-62 yenerek final grubuna katılmaya hak kazandı.
     Türkiyenin en iyi 8 üniversite takımı arasına giren ÇOMÜlü öğrenciler, 13-15 Mayısta Ankarada yapılacak final müsabakalarında mücadele edecek.
    
     -ÇOMÜ Tıp Fakültesinde işaret diliyle hizmet
    
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde, işitme engelli hastaların taleplerini karşılamak amacıyla işaret dili hizmeti veriliyor.
     İşitme engelli vatandaşlarla iletişim konusunda karşılaşılan sıkıntıların önüne geçilebilmesi amacıyla uygulanan sistem, hastalara büyük kolaylık sağlıyor.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Sedat Gök
18 Nisan 2013 12:00
DİĞER HABERLER