Çöp toplayan avukatlar para da buldu, bebek ayakkabısı da

Dünya genelinde çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen uluslararası çevre hareketi Let's Do it (Haydi Yapalım) etkinliği kapsamında Bursa Barosu Genç Avukatlar Meclisi üyesi avukatlar önce eldivenlerini giyip sonra poşetlerle çöp topladı. Avukatlar, mesire alanında yaptıkları temizlik harekatında bebek ayakkabısı, yiyecek hatta para bile buldu. Çimenlerin arasında çöp toplayan bir avukatın 50 lira bulması dikkat çekti.

Bursa Barosu Genç Avukatlar Meclisi, uluslararası çevre hareketi olan Let's Do It kapsamında şehrin önemli mesire alanlarından Botanik Park'ta çevre harekatı düzenledi. Çoğunluğu gençlerden oluşan avukatlar ellerine aldıkları çöp poşetleriyle yeşillikleri didik didik arayıp çöp topladı. Çöplerin çoğunluğunun su şişeleri, çikolata ambalajları olduğu gözlenirken bebek ayakkabısı ve 50 lira para da bulunması dikkat çekti.

Etkinliğe katılan stajyer avukat Zeynep Pınar Şahin, "Amacımız; çöpleri toplamak değil, insanlarda bilinç oluşturmaktır. 'Bakın siz kirletiyorsunuz, biz de topluyoruz' diyerek 'siz de kirletmeyin' mesajını vermek istedik. Topladıktan sonra çöpleri ayrıştıracağız, raporunu hazırlayacağız. Tüm dünyaya lütfen çevremizi kirletmeyin mesajını veriyoruz." diye konuştu. Çöp toplayan avukatlar, "Çöp topluyoruz. Hiç de zor değil, çok insan da katıldı. Her şey var, yiyecek var, pet şişe var. Çok fazla çöp var. Çöpleri çöp kutusuna atsak, böyle etkinlikler düzenliyoruz ama daha güzel etkinlikler düzenlesek daha iyi olur. Botanik Park'ta insanlar hafta sonu gelip ailesiyle zamanlarını burada geçiriyorlar. insanlardan isteğimiz; yine buraya gelecekler, o yüzden temiz bırakmalılar. Bu etkinliği her yere yaymak gerekiyor. İlgi ve alaka bekliyoruz." diye konuştular.

Bursa Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Avukat Türker Sarnık ise şunları kaydetti: "Soğanlı Botanik Park çevresinde çöp ve atık toplayacağız. Çevremize ve doğamıza verilen zarı en aza indirgemeye ve farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Yeşil Bursa'nın çevresine verilen zararı en aza indirgemek en önemli görevimizdir. Dünyada, yaklaşık 100 milyon ton atık bulunduğu düşünülüyor. Bu sadece estetik bir sorun olmanın ötesinde, aynı zamanda sağlık, doğal hayat, dayanışma ve sorumlulukla alakalı bir durum. Bu atıklara 'değerlendirilmemiş kaynaklar' gözüyle de bakmalıyız. Let's Do it! hareketi kısa bir süre önce Birleşmiş Milletler Çevre Programları (UNEP – United Nations Environmental Programme) ağına kabul edilmiştir ve Yönetim Konseyi/Global Bakanlıklar Çevre Forumu oturumlarında gözlemci statüsü kazanmıştır." CİHAN
09 Mayıs 2015 12:26
DİĞER HABERLER