Cristiano Ronaldo Macaristan milli takımını dörde katladı

Cristiano Ronaldo Macaristan milli takımını dörde katladı
Portekiz milli takımının 'her şeyi' Cristiano Ronaldo Euro 2016'nın en pahalı oyuncusu oldu. Ronaldo turnuvaya katılan Macaristan milli takımının 23 kişilik kadrosunun piyasa değerini dörde katladı.
Avrupa Şampiyonası her turnuvada olduğu gibi yine devlerin karşılaşmasına sahne olacak. Bir zamanların efsane takımı Macaristan da 1972 yılından itibaren ilk kez bir Avrupa şampiyonasında yer alacak.

Bloomberg’ün haberine göre Macaristan’ın 23 kişilik kadrosunun bonservis değeri 31 milyon dolar değerinde. Bu rakam Real Madrid’in süper yıldızı Cristiano Ronaldo’nun bonservis bedelinin çeyreği ediyor.


EN DEĞERLİSİ İSPANYA

Diğer bir deyişye Ronaldo’nun bonservis bedeli Macaristan milli takımının yaklaşık dört katı. 31 yaşındaki Portekizli yıldızın piyasa değeri 116 milyon dolar.

Öte yandan ING Groep’in yaptığı bir araştırmaya göre Euro 2016’nın en değerli takımı 736 milyon dolarlık piyasa değeri ile İspanya. İspanya’yı 633 milyon dolarlık değer ile Almanya onu ise 551 milyon dolarlık piyasa değeri ile Fransa izliyor.


MÜLLER İKİNCİ, HAZARD ÜÇÜNCÜ

Turnuvanın en değerli oyuncusu ise Christiano Ronaldo olacak. Onu 79 milyon dolarlık piyasa değeri ile Alman takımının beyni Thomas Müller ve 74 milyon dolarlık piyasa değeri ile Belçikalı büyücü Eden Hazard izliyor. Türkiye ise Avrupa şampiyonasının en değerli 10. takımı oldu.



KAYNAK: SÖZCÜ

31 Mayıs 2016 14:05
DİĞER HABERLER