Dağlıca şehitlerimizin kimlikleri belli oldu

Dağlıca şehitlerimizin kimlikleri belli oldu
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerimizin kimlikleri belli oldu.

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde PKK teröristlerinin hain saldırısında şehit düşen 16 kahraman askerin isimleri ve memleketleri belli oldu.

İŞTE kahraman DAĞLICA ŞEHİTLERİ...

Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan / 1976 / Erzurum-Olur

Piyade Çavuş Tolga Artuğ / 1991 / Iğdır

Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere / 1993 / Manisa-Salihli

Piyade Er   Adnan Ergen / 1990 / Muğla-Seydikemer

Piyade Er   Uğur Yıldız / 1987 / Tokat-Erbaa

Piyade Er   Resul Coşkun / 1992 / Konya Kadınhanı

Piyade Onbaşı   Fatih Duru / 1988 / Çanakkale-Ezine

Piyade Er Cihan Aksarı / 1988 / Düzce

Piyade  Uzman Çavuş Tayfur Hançer / 1990 / Ardahan-Göle

Topçu   Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu / 1987 / Konya-Ereğli

Piyade   Er Muharrem Öksüz / 1995 / Konya-Karatay

Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen / 1990 / Mersin-Tarsus

Bakım   Üstçavuş Okan Taşan / 1988 / Erzurum-Şenkaya

Bakım  Uzman Çavuş Harun Saltalı / 1986 / Kahramanmaraş- Andırın

Bakım  Astsubay Çavuş Deniz Göçkün / 1992 / Balıkesir-Karesi

Bakım  Astsubay Mustafa Özdemir / 1992 / Bilecik-Bozüyük


YARBAY ÇELİKCAN’IN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ 
 
Şehit babasını vali ve Garnizon Komutanı teselli eti

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütünün saldırısında şehit olan askerler arasında bulunan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın şehit olduğu haberi, annesi Fatma ve babası Niyazi Celikcan'a, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık tarafından bildirildi. Şehit Yarbay'ın babası Niyazi Çelikcan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'na sarılarak gözyaşlarını tutamadı. Şehit evinde bir süre kalan Vali Karaloğlu ile Tümgeneral Seyfullah Saldık ayakta durmakta güçlük çeken Niyazi Çelikcan ile eşi Fatma Çelikcan'ı teselli ettiler.

Bu arada Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın cenazesinin, yarın Bursa'da ikindi namazında Mihraplı Camii'nde düzenlenecek askeri törenin ardından Hamitler Mezarlığı'ndaki Şehitlikte toprağa verileceği açıklandı.



ŞEHİT ASTSUBAYIN MERSİN'DEKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan 25 yaşındaki Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen'in Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Genelkurmay Başkanlığı'nın şehit sayısının açıklamasının ardından Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Belediye Başkanı MHP'li Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Müftü vekili Ahmet Korkmaz, Yeşilyurt Mahallesi'nde oturan aileye acı haberi vermeye gitti.

Sağlık görevlilerinin eşlik ettiği heyeti sokağın başında gören aile, çocukları Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen'in şehit olduğunu anlayarak ağıtlar yakmaya başladı. Basın mensupları evin içine alınmazken, acı haberi duyan yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti. Acı haberi alan baba Hayri ile anne Fatma Gözen gözyaşlarına boğuldu. 



Evin tek oğlu

Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Çevredekiler teröre lanet yağdırırken, Tarsus Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, şehidin oturduğu sokağa ve evinin balkonuna dev Türk Bayrağı astı. 3 çocuklu ailenin tek oğlu olan şehidin ablası Doğa'nın da polis memuru olduğu belirtildi.

HAKKARİ ŞEHİTLERİNDEN BİRİ BALIKESİR'DEN
 
HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün Balıkesir'deki baba ocağına ateş düştü. olduğu öğrenildi.

Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri zırhlı araçlardan birinin içinde olduğu bildirilen şehit Astsubay Çavuş 22 yaşındaki Deniz Göçkün'ün şehit düştüğü ailesine açıklandı. Balıkesir Garnizon Komutanlığı yetkilileri, akşam şehidin Adnan Menderes Mahallesi'ndeki evine giderek annesi Ayfer Gökçün ile babası Serhat Gökçün'e acı haberi verdi. Oğullarından iki gündür haber alamayan buna rağmen umutla iyi haberi bekleyen ailesi, acı haberi öğrenince yıkıldı. Şehit astsubayın Ulaş adında bir de kardeşi olduğu öğrenildi. 




ŞEHİT ASTSUBAY ESKİŞEHİR'İ YASA BOĞDU
 
Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan 25 yaşındaki Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in Eskişehir'deki baba evi yasa boğuldu. 

Orhangazi Mahallesi Yavuzalp Sokak'ta oturan baba Metin Özdemir ile anne Fatma Özdemir'e oğulları Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in şehit olduğu haberini ,evlerine gelen Merkez Komutanlığı'nda görevli subaylar verdi. Özdemir çiftçi ile yakınları şehit haberi ile gözyaşlarına boğuldu. Şehit Mustafa Özdemir'in bekar ve 3 yıllık astsubay olduğu belirtildi. Şehit Özdemir'in cenazesinin yarın Eskişehir'de toprağa verilmesi bekleniyor.


OSMANİYE, 8'İNCİ ŞEHİDİNİ VERDİ
 
Yüksekova'da  PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 16 askerden biri olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Harun Saltalı'nın Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Evli ve 1 çocuk babası Harun Saltalı, Osmaniye'nin son 37 günde verdiği 8'inci şehit oldu.

Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi'nde oturan baba Yusuf ile anne Sultan, çatışmalar başladıktan sonra Harun Saltalı'dan haber alamadı. Genelkurmay Başkanlığı'nın şehit sayısını açıkladıktan sonra yine ulaşamayan anne Sultan Saltalı, oğlunun şehit olduğunu anlayıp baygınlık geçirdi. Haberi duyan komşuların ihbarı üzerine evin yakınındaki 112 Acil Servis İstasyonunda görev yapan sağlık ekipleri anneye ilk müdahaleyi yaptı.

Milletimiz sağolsun

Daha sonra Kadirli Kaymakam Vekili Sumbas Kaymakamı Bedir Deveci, Garnizon Komutanı Albay Alaattin Eşsiz, Kadirli Belediye Başkanı MHP'li Ömer Tarhan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik acı haberi vermek için eve geldi. Deveci ve beraberindekileri kapıda karşılayan baba Yusuf Saltalı, "Milletimiz sağolsun" dedi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı.


DÜZCELİ ASKER DAĞLICA'DA ŞEHİT DÜŞTÜ
 
Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 16 askerden biri olan Uzman Onbaşı Cihan Aksarı 'nın Düzce'deki evine ateş düştü. Cihan Aksarı'nın yaşadığı Düzce'ye bağlı Mamure Köyü'nde büyük üzüntü yaşanırken, şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. 


EVİN TEK ÇOCUĞU DAĞLICA'DA ŞEHİT DÜŞTÜ
 

Dağlıca'da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen 16 askerden birinin Salihlili Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere olduğu öğrenildi. İki ayda üçüncü şehidini veren Salihli, bir kez daha aynı acıyla sarsıldı. Şehit Yatakdere'nin evin tek çocuğu olduğu belirtildi. 

Yüksekova'nın Dağlıca Kırsalında PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen 16 askerden birinin Manisa'nın Salihli İlçesi doğumlu Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere olduğu öğrenildi. Hüseyin Yatakdere ve Saniye Yatakdere çiftinin tek çocuğu olan Özgür Yatakdere'nin şehit haberini; MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz birlikte aileye bildirdi. Sinir krizi geçiren aileye, olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehidin evine de Türk Bayrağı asıldı.

SEYDİKEMER’E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
 
Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Uzman Çavuş Adnan Ergen’in Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nde oturan ailesine acı haber ulaştı.

Uzman Çavuş Adnan Ergen’in Seydikemer’e bağlı Yenimahalle’de oturan ailesine şahadet haberi verildi. Mehmet ve Hacer Ergen çiftiyle yakınları haber üzerine sinir krizi geçirdi. Evde fenalaşan ve kalp hastası olduğu belirtilen baba Mehmet Ergen, eve gelen ambulansa alındı.

Yakınlarının yanı sıra mahallede oturanlar da şehidin baba ocağına geldi. Fethiye’den de bir grup, konvoy eşliğinde şehidin evine ulaştı.



TURGUTLU'YA DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
 
Dağlıca bölgesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden 24 yaşındaki Komando Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki babasının evine ateş düştü. 

Şehit düşen askerler arasındaki Komando Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un Turgutlu'nun acı haberi, Cumhuriyet Mahallesi, Dar Sokak'taki babasının evine verildi. İki yıllık uzman çavuş Artuğ'un şehit olduğu  haberini annesi Sevcan Artuğ ve babası Ercan Artuğ'a Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Garnizon Komutanı Binbaşı Ömer Haşim Olgun ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sezer birlikte verdi. Aslen Iğdırlı olan şehit uzman çavuşun annesi Sevcan Artuğ, acı haberi alınca "Elleri kırılsın" diyerek, gözyaşı döktü. Evin önünde hazır bekletilen sağlık ekipleri, şehidin fenalaşan anne ve babasına müdahalede bulundu. Ailesinin 3 çocuğundan biri olan şehit uzman çavuşun ev ve sokağına Türk bayrağı asıldı. Bekar olan uzman çavuşun evi taziye ziyaretine gelenlerin akınına uğradı.


KONYA'YA 3 ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ



HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği hain saldırı sonucu şehit olan 16 askerden, Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu, Sözleşmeli Er Resul Coşkun ile Piyade Er Muharrem Öksüz'ün memleketi Konya'ya ateş düştü.
Saldırıdaki zırhlı aracı kullanan 28 yaşındaki 3 yıllık Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun baba ocağı olan Ereğli'nin Doğualagöz Mahallesi'nde oturan annesi Sultan Aydın'a askeri yetkililer tarafından acı haber verildi. Oğlunun acı haberini alan anne Sultan Aydın ile şehidin 3 kardeşi sinir krizi geçirdi. Şehidin eşinden boşanan babası İsmail Köseoğlu'nun ise İstanbul'da bir yakınlarının düğünde olduğu ve acı haberi orada aldığı belirtildi. 

Şehit Köseoğlu'nun ilk görevini Afganistan'da yaptığı ardından da Yüksekova'ya tayin olduğu Acil Tıp Teknisyeni olan eşi Tansu ile 1 yaşındaki kızı Zeynep'i de Yüksekova'ya götürmeyip, Ereğli de bıraktığı öğrenildi. 



'HER GÜN MAYIN TEMİZLİYORUZ'

Şehidin dayısı Rıfat Özbek, yeğeni ile her gün telefonla görüştüklerini belirtti. Özbek, 'Yeğenimle sürekli telefonla görüşüyorduk. Bize gece-gündüz sürekli yollara döşenen mayınları temizlediklerini söylüyordu. Çocuğunu çok özlediğini söylemişti. Van 100. Yıl Üniversitesi'nde yüksekokuldan mezun olduktan sonra uzman çavuş oldu. İlk olarak Afganistan'da görev yaptı. Sonra Dağlıca'ya geldi" dedi. 

ACILI EŞ: BENİ BIRAKMA

Acı haberi annesinin evinde alan Tansu Köseoğlu, yakınlarıyla birlikte kayınvalidesi Sultan Aydın'ın evine geldi. Tansu Köseoğlu, "Beni Bırakma" diyerek gözyaşları içinde eve girmek isterken sinir krizi geçirmesi sonucu ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

MİSAFİRLİKTEN DÖNDÜNCE ACI HABERİ ALDILAR 

Piyade Sözleşmeli Er 23 yaşındaki Resul Coşkun'un şehit düşmesinin ardından merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Canfeda Sokak'taki baba evine ateş düştü. 3 çocuk babası Zeki Coşkun ve anne Sıdıka Coşkun, oğullarının acı haberini misafirlikte aldı. Ancak aldıkları habere inanmak istemeyip evlerine döndü. Evlerine döndüklerinde ise karşılarında subayları görünce oğullarının şehit düştüğünü anlayan anne ve baba sinir krizi geçirdi. Acılı aile, hazırda bulunan sağlık görevlilerinin yardımıyla eve alınıp müdahale edildi. 

'YİNE KARANLIK ÇÖKTÜ, KİMİNİN GECESİNE, KİMİNİN YÜREĞİNE'

Daha önce konfeksiyonculuk yapan Resul Coşkun'un 1 yıl önce sözleşmeli er olarak göreve başladığı ve 2.5 yıl önce de Rahime Celepci ile nişanlandığı öğrenildi. Nişanlısı Celepci'nin ise Dağlıca saldırısının ardından gece yarısı sosyal paylaşıp sitesine 'Yine karanlık çöktü, kiminin gecesine, kiminin yüreğine' yazılı mesajı paylaşması dikkat çekti. 

7 AYLIK ASKERDİ 

Konya'ya üçüncü şehit ateşi ise Piyade Er Muharrem Öksüz'ün merkez Karatay İlçesi'ndeki eskiden köy statüsündeki Divanlar Mahallesi'ndeki baba evine düştü. Çiftçilik yapan baba Ömer ve anne Aliye Öksüz'e acı haberi askeri yetkililer verdi. Oğullarının şehit düştüğünü öğrenen acılı aile sinir krizi geçirdi. 2 kardeş olan Muharrem Öksüz'ün, yaklaşık 7 aylık asker olduğu öğrenildi. 


DHA

07 Eylül 2015 22:04
DİĞER HABERLER