Danimarka’da oy kullanım sırasında skandal olay

Danimarka’da oy kullanım sırasında skandal olay
Danimarka’da başlayan Türkiye’de yapılacak seçimler için oy kullanılmasının ilk gününde bir skandal yaşandı.

Konsolosluk’taki oy verme işleminde DHA muhabirinin AKP'li sandık görevlisiyle ilgili "6 sabıkası var" iddiasının ardından salonda arbede çıktı. 

Osman Pekerman adlı sandık görevlisi, muhabirin üzerine yürüyerek suratına tükürdü. Araya girenler sayesinde iki taraf da sakinleştirildi. Büyükelçi Mehmet Dönmez oyunu kullandıktan sonra Pekerman’ı yanına çağırdı. İkili kısa bir görüşme yaptıktan sonra müsteşar devreye girdi. Basının yanına gelen müsteşar, "Gereği yapılacak." dedi.


Danimarka’da AKP'li sandık görevlisi Osman Pekerman (pusulayı veren), kendisinin sabıkalı olduğunu iddia eden DHA muhabiri Ünsal Turan'ın yüzüne tükürdü. Büyükelçi Mehmet Dönmez (pusulayı alan) de kavgaya şahit oldu.


Büyükelçi Mehmet Dönmez’in, oy vermesinden hemen önce basının sorularını cevaplarken DHA muhabiri Ünsal Turan, sandık görevlilerinin tespit edilmesi öncesinde güvenlik soruşturması yapılıp yapılmadığını büyükelçiye sordu. Büyükelçi partilerin sandık görevlilerinin listesinin Ankara’ya gönderildiğini ve onaylamanın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapıldığını belirtti. Bunun üzerine Ünsal Turan büyükelçinin oy vereceği sandıktaki AKP'li sandık görevlisinin sabıkalı olduğunu iddia etti ve ortam gerildi. 

Büyükelçi Dönmez, Osman Pekerman adlı AKP’li sandık görevlisinin yanına giderek bir süre görüştü. Büyükelçinin oyunu kullanmasının ardından Osman Pekerman DHA muhabirinin üzerine yürüyi suratına tükürdü.

Sandık görevlileri ve konsolosluk polislerinin araya girmesiyle iki taraf yatıştırıldı. Olayın ardından açıklama yapan büyükelçilik görevlileri durumu Ankara’ya bildireceklerini ve Osman Pekerman’ın kim tarafından sandık görevlisi olarak önerildiğini araştıracaklarını söylediler.

DHA muhabiri Ünsal Turan, Osman Pekerman’ın 6 sabıkası bulunduğunu, kendisine de ölüm tehditleri yöneltmek suçlamasıyla polise şikayette bulunduğunu söyledi. Ünsal Turan ayrıca Osman Pekerman’ın elektronik pranga ile ev hapsi çektiğini ve yeni serbest bırakıldığını iddia etti.

08 Ekim 2015 18:57
DİĞER HABERLER