Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, eski milli antrenörü ve federasyon başkanı merhum Danyal Çiper'i unutmayarak, bir vefa borcu duygusuyla adına kupa düzenledi.
Ankara’da bu hafta sonu, Başkent takımlarının katılımıyla “Danyal Çiper Kupası’’ turnuvası düzenleyen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu, Mamak Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kupa maçlarına, kulüplerden ve Ankaralı masatenisi severlerden ilgi gösterilmesini bekliyor.
Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, 1973-1989 yılları arasında aralıksız federasyon başkanlığı ve milli takım antrenörlüğü yapan merhum Danyal Çiper’in kendisi üzerinde çok büyük emeklerinin olduğunu ve bunları unutamayacağını belirterek, duygularını şöyle dile getirdi:
"Türk Masa Tenisi’ne çok büyük katkılar yapan başkanımızı unutmamız mümkün değildir. Bunun bir göstergesi ve vefa borcu olarak, O’nun adına bir kupa düzenledik. Yeni nesile O’nu tanıtmak ve sporcuların O’nun adını unutmaması için bu kupa önemli olacaktır. Türk Masa Tenisi’ne katkı yapan başta Ali Abalı gibi böyle isimleri unutmayacağız, unutturmayacağız. Onlar adına turnuvalar yaparak hep hatırlayacağız. Danyal Çiper Kupası’na, bu anlamlı kupa maçlarına ilgi bekliyoruz. Danyal Çiper’i unutmadığımızı anlamlı kılmak için herkesi salona davet ediyoruz. Böylesi önemli isimleri, Türkiye genelinde adlarına anlamlı turnuvalar yaparak, yeni nesillere isimleri tanıtmaya devam edeceğiz"
DANYAL ÇİPER KİMDİR?
27 Ekim 2008’de Ankara’da toprağa verilen Danyal Çiper, 1932 yılında İstanbul’da doğdu. Danyal Çiper, mimarlık eğitimini 1951-1956 yılları arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde tamamladı.
Öğrenimi sırasında, Frank Lloyd Write’ın ekolü "Organik Mimari"den etkilendi. Write’ın Taliesin’deki okuluna kabul edilmiş olmasına karşın gidemeyen Çiper, "Organik Mimari"nin esaslarını her yönüyle araştırdı ve kendi sentezini üretmeyi başardı.
Danyal Çiper, iç mekanlarda tercih ettiği sıra dışı aydınlatma ve mobilya tasarımlarıyla da dikkat çekti. Mezuniyetini takiben birçok tasarım yarışmasına katıldı ve dereceler kazandı. Fakat çoğu tasarım yarışmasının amacına hizmet vermediği düşüncesiyle bir süre bu yarışmalara katılmaktan vazgeçip, kendi başına uygulamalarına devam etti.
Önemli projeleri arasında Erzincan Otobüs Terminali (1968), Özkanlar Evi (1968), Ersan Yavuz Evi (1981), Akşehir Otobüs Terminali (1985), Ostim İş Merkezi (1989) ve Yavuz Cengiz Evi (1995) bulunuyor.