Davutoğlu: Kılıçdaroğlu onların yayın organlarını ziyaret ediyor

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu onların yayın organlarını ziyaret ediyor
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "F tipine, eskiden F tipi diyen, bu paralelden bahseden ulusalcı CHP, paralelciler ile onların mekanında görüşüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu onların yayın organlarını ziyaret ediyor." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda saat 12.00'de başlaması gereken mitinge bir saatten fazla gecikmeli geldi. Saat 12.00'de başlayacak diye duyurulan mitingde Davutoğlu, konuşmasına saat 13.10'da başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde kalabalığa seslenen Davutoğlu, muhaletefe yüklendi.

Davutoğlu, "F tipine, eskiden F tipi diyen bu paralelden bahseden ulusalcı CHP, paralelciler ile onların mekanında görüşüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu onların yayın organlarını ziyaret ediyor. Bakıyorsunuz, paralelin yayın organları da gidip Devlet Bahçeli'yi MHP'de ziyaret ediyor. HDP Belediye Başkanı Gülten Kışanağı da arka kapıdan ziyaret ediyor. Karşımızdaki koalisyonu görüyor musunuz? HDP, MHP, CHP legal görünümlü üç siyasi parti. Bunun yanında üç tane de illegal yapı var. Paralel çete bir, HDP'ye talimat veren Kandil iki, bir de şimdi bütün bu saldırıların arkasında olan DHKPC ve açıkça HDP paylaşıyor, üç. Üç tane illegal terör örgütü yapılanması da bunları destekliyor. Dikkat edin DHKPC nedir? Terör örgütü. Savcımızı şehit ettiler. Mehmet Selim Kiraz. Onurlu savcımızı şehit ettiler. Ama bir baktınız bu saldırıların arkasından DHKP-C çıkınca, HDP tuttu dedi ki, 'Hayır bunu DHKP-C yapmamıştır.' Onların avukatı, terör örgütünün avukatından demokrasi çıkar mı? Hemen DHKP-C açıklama yaptı. 'Hayır, biz HDP'yi desteklemiyoruz.' dedi. Allah aşkına burada bile faaliyet yapmak, oy talep ettikleri için yüzsüzce söylüyorum. DHKP-C'nin desteklediği bir parti demokrat olabilir mi? Barış sözcüsü olabilir mi? Ve hemen HDP Genel Başkan Yardımcısı da DHKP-C'ye teşekkür etti." dedi.

'BİZ, SIRAT-I MÜSTAKİM ÜZERE OLAN AKP'LİYİZ DİYECEK MİSİNİZ?'

Davutoğlu, "Ama esas şimdi şuraya dikkat edin. Hani ulusalcı CHP var ya, buraya gelip cumhuriyetçilik yapmakla birlikte cumhuriyetten nasibini almamış CHP, bu DHKP-C örgütünün uzantısı olan bir orkestra, bir grubun solistini Hatay'dan birinci sıra milletvekili adayı yaptı. Esed'e övgü düzen birini milletvekili adayı yapan CHP'den Allah aşkına cumhuriyetçi olur mu? Şimdi üç tane legal parti CHP, HDP, MHP. Üç tane tane de illegal örgüt. DHKP-C, paralel, Kandil. Altısına karşı biz mücadele ediyoruz. Hep beraber geliyorlar. Aziz Manisa, devletimizin fidan şehri Manisa, bu altılı çeteye karşı AKP'ye yeniden milli irade desteği verecek misiniz? İster paralel, ister dikdörtgen, beşgen, altıgen. Hangi geometri olursa olsun biz Sırat-ı Müstakim üzere olan AKP'liyiz diyecek misisiniz? Onlar altıgen oluştursunlar, biz yolumuzdan yürüyecek miyiz diyecek misiniz? İşte 7 Haziran seçimi bu. Ya demin zikrettiğim dünya çapında projeler, dünyanın en büyük havalimanı, dünyanın ilk üç katlı tüneli, kanal İstanbul, dünyanın en geniş açılı Çanakkale köprüsü ve bütün bunlar hayata geçecek. Ya da bu altılı çete tekrar gelip eski Türkiye'yi kurmaya çalışacaklar. Manisalılar eski Türkiye'ye izin verir misiniz? IMF kapısında borç dilenen Türkiye ister misiniz?" diye konuştu.

Davutoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nın çevresindeki okullarda saat 14.00'de öğrenciler Açıköğretim sınavına gireceğinden dolayı konuşmasına saat 13.40'da bitirdi.

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Manisa mitingine, 301 madencinin şehit olduğu Soma ilçesindeki bir özel maden ocağından da üç otobüs maden işçisinin getirildiği öne sürüldü. CİHAN
24 Mayıs 2015 14:59
DİĞER HABERLER