Davutoğlu'ndan patlamaya dair açıklama

Davutoğlu'ndan patlamaya dair açıklama
Başbakan Davutoğlu'ndan Ankara'daki patlamayla ilgili 'yas kararı' açıklaması.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da meydana gelen terör saldırısı sonrasında 3 gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.



Davutoğlu, 86 kişinin hayatını kaybettiği 186 kişinin de yaralandığı Ankara'daki saldırılara ilişkin Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenledi.



Davutoğlu, sözlerinin başında şunları söyledi: "Çok derin bir acı içindeyiz. Bugün ülkemiz, halkımız ve demokrasimiz büyük bir terör saldırısı ile hedef edilmiştir. Bu saldırı herhangi bir şekilde tek bir gruba, o mitinge katılan vatandaşlarımıza ya da herhangi bir siyasi topluluğa karşı değildir. Çok açık ifade ediyorum; bu saldırı ülkenin bütününe yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı halkımıza, bir bütün olarak her kesime, demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Bu saldırı ile ülkemizin huzuruna, istikrarına doğrudan bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Eminin bugün ülkemizin her tarafında bütün vatandaşlarımız bu saldırıyı kendilerine, ailelerine, evlatlarına yapılan bir saldırı olarak görmüştür. Bu saldırının acısını, hüznünü içinde hissetmeyen hiçbir vatandaşımız olduğu kanaatinde değilim. Bir kez daha sandıklara giderken böyle bir saldırı gerçekleştirilmesi doğrudan demokrasiyi, demokratik hak ve özgürlükleri hedef edinmiştir."



Saldırıda hayatlarını kaybeden rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyen Davutoğlu, "Bu çerçevede bugün aldığımız kararla sayın Cumhurbaşkanımızla da istişare ederek terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehit polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız için 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık. Bu karar ile terörü yapan kim olursa olsun, terör hangi kesimden gelmiş olursa olsun ve kimi mağdur etmiş olursa olsun hepsine karşı 78 milyonun ortak hissiyatına tercüman olacağımıza inanıyorum."



CHA

10 Ekim 2015 17:48
DİĞER HABERLER