Davutoğlu'ndan Tahir Elçi açıklaması

Davutoğlu'ndan Tahir Elçi açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında "İki ihtimal söz konusu" dedi ve bir ihtimalin "Tahir Elçi’ye suikast" olduğunu söyledi. Davutoğlu, ikinci ihtimal olarak "Elçi'nin güvenlik güçleri ve PKK üyeleri arasındaki çatışma arasında hayatını kaybetmesidir" dedi.  "Failli meçhullere izin vermeyiz" diyen Davutoğlu, "Bu olayı mutlak suretle aydınlatacağız" ifadesini kullandı. 

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

Takip ettiğim gibi biraz önce İçişleri Bakanı'mızdan detaylı bir bilgi aldım, bütün soruşturmalar sürüyor. Dört Ayaklı Minare'nin zarar görmesine ilişkin, Tahir Elçi, olumlu bir çağrı yapacağı düşüncesiyle basın toplantısı yaparken bir araç içinden polislerimize teröristler saldırıda bulunuyor.

Orada bir polisimiz şehit, bir polisimiz ağır yaralı. 100 metre bir mesafe var, bu çatışma sırasında sayın Tahir Elçi de hayatını kaybetti. Tahir Elçi’nin ailesine bu olayın mutlak suretle aydınlatacağız. Faili meçhullere izin vermeyiz.

"İki ihtimal var" 

İki ihtimal söz konusu; Tahir Elçi’ye suikast söz konusu olabilir. Kim yapmış olursa olsun, hedef, sadece Tahir Elçi değil, hedef Türkiye’dir. Barış huzur ortamına yönelik bir saldırıdır.

İkinci ihtimal ise saldırı sonrasında ortaya çıkan çatışmada teröristlere karşı ateş açması söz konusu. Bu iki ateş arasında hayatını kaybetmesi.

28 Kasım 2015 15:41
DİĞER HABERLER