Define Yayınları'ndan çıkan cevşen bütün seçkin kitapçılarda!

Define Yayınları'ndan çıkan cevşen bütün seçkin kitapçılarda!
Ruhun nefisle mücadele hâlinde olduğu on bir ayın sultanı ramazanın, en güzel ve anlamlı hediyesi seçkin kitapçılarda!
Define Yayınlarından çıkan, bir tür zırh, savaş elbisesi anlamına gelen ve koruyucu özelliği bulunan Büyük Cevşen; lüks deri cilt baskısı, pembe, mor ve yeşil gibi birbirinden güzel renkleriyle ramazan hediyesi olarak göz kamaştırıyor. 

Sözlükte “bir tür zırh, savaş elbisesi” anlamına gelen cevşen, nefislerin terbiye edildiği ramazan ayında en güzel hediyeler arasında öneriliyor. Aynı zamanda Cevşen-i Kebir; muhtevasının derinliği, ifadelerinin akıcılığı ve okunmasından elde edilebilecek dünyevî ve uhrevî mükâfatlara dair rivayetler sebebiyle, Müslümanların elinden bırakmadığı dua kitapları arasında yer alıyor.

Arapça asıllı olduğu kabul edilen “cevşen” kelimesi sözlükte “bir tür zırh, savaş elbisesi” anlamına geliyor. Anlatıldığına göre; Asr-ı Saâdet’te cereyan eden savaşların birinde (bir rivâyete göre Uhud’da) muharebenin kızıştığı ve üzerindeki zırhın kendisini fazlasıyla sıktığı bir sırada Peygamberimiz ellerini açarak Allah’a dua etmiş, bunun üzerine gök kapıları açılarak Cebrâil gelmiş ve “Ey Muhammed! Rabbin sana selâm ediyor ve üzerindeki zırhı çıkarıp bu duayı okumanı istiyor. Bu dua hem sana hem de ümmetine zırhtan daha sağlam bir emniyet sağlayacak.” demiştir. Olayla ilgili Şiî kaynakları, Cebrâil’in Peygamber Efendimiz’e söz konusu duanın önemi ve faziletiyle ilgili geniş bilgi verdiğini de kaydeder.

Büyük zırh manasındaki Cevşen-i Kebîr’in tercümesini yapan Prof. Dr. Davut AYDÜZ şunları kaydediyor:

“Cenâb-ı Hakk’ı bin bir ismiyle tanıtan, o isimlerle O’na dua ve yakarışı öğreten çok kıymetli bir dua, zikir ve münâcât kitabıdır. Onun için tercümeye başlamadan önce Cevşen hakkında bilgi ve Cevşen aleyhindeki bazı iddialara cevap vermeyi uygun gördük. Ayrıca, Bedîüzzaman Said Nursî ve M. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Cevşen hakkındaki görüşlerini aktardık. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.s.) salât ve selamları ihtiva eden Delâilü’n-Nûr duasından önce, Allah Resûlü’ne salât ve selam okumanın faziletinden kısaca bahsettik. Aynı şekilde Şefaat duasından önce de tevessül var mı, yok mu? sorusuna cevap vermeye çalıştık. Yâsîn, Fetih, Rahmân, Mülk (Tebâreke) ve Nebe’ (Amme) sûrelerinin ve iki aşrin meâllerini Prof. Dr. Suat Yıldırım hocamın “Kur’ân-ı Hakîm ve Açıklamalı Meâli”nden verdik.” 

Bediüzzaman Hazretleri’nin “Mecmûatu’l-Ahzâb”dan ve Risâle-i Nûr’daki hakîkatlerden derlenen bu eserde şu bölümler bulunmaktadır: Yâsîn, Fetih, Rahmân, Haşir sûresinin son âyetleri, Mülk, Nebe’ sûreleri ve Bakara sûresinin son iki âyeti, Cevşen-i Kebîr, Evrâd-ı Kudsiye, Delâilü’n-Nûr, Sekîne Duası, Veysel Karanî’nin Duası, Dua-u Tercümân-i İsm-i A’zam, Dua-u İsm-i A’zam, Münâcâtu’l-Kur’ân ve Tahmîdiyye.

30 Haziran 2015 16:35
DİĞER HABERLER