Adalet Bakanlığı tarafından, DEM Parti İmralı heyetinin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'la üçüncü kez görüşmek için yaptığı başvuru kabul edildi.
AHMET TÜRK DE HEYETTE YER ALACAK
İlk iki ziyarette Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’den oluşan DEM Parti heyetinde bu kez yerine kayyım atanarak görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de yer alacak.
İlk iki ziyarette yer almayan Türk, daha sonrasında DEM Parti’nin İmralı heyetinin gerçekleştirdiği temaslarda heyete dahil olarak görüşmelerde yer almıştı.
HEYET 7 KİŞİDEN OLUŞACAK
DEM Parti'nin İmralı'ya gidecek heyeti bu kez 7 kişiden oluşuyor.
Teröristbaşı Öcalan'ın terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısı beklenirken İmralı heyetinde yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Van Milletvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan, milletvekili ve Öcalan'ın avukatı Cengiz Çiçek, Öcalan'ın avukatı Faik Özgür Erol yer alacak.
ZİYARET YARIN GERÇEKLEŞECEK
Görüşmenin yarın (26 Şubat 2025 Perşembe) gerçekleşeceği öğrenildi.
YARIN AÇIKLAMA YAPILACAK
DEM Parti'nin İmralı heyetinin, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısını da içermesi beklenen açıklamayla ilgili yeni gelişme yaşandı.
İmralı Adası'ndaki görüşmenin ardından heyetin İstanbul'a geçeceği ve saat 17.00'de açıklama yapacağı öğrenildi.
Ayrıca DEM Merkez Yönetim Kurulu'nun da açıklama için İstanbul'a çağırıldığı belirtildi.
VİDEOLU AÇIKLAMA OLACAK MI?
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İmralı'da yapılacak açıklamanın videolu olması mevzuata uygun değil" açıklaması yaptı.
Köln'de 'Türkiye'de İnsan hakları' konulu etkinlik
Belediyelere atanan kayyım uygulaması kalkıyor mu? Komisyon'da AKP'li üyeden 'düşs ün'talebi geldi
Bakan'a MESEM protestosu yapan 17gencin 16'sı tutuklandı
Kurtulmuş'tan 'Sürecin sahibi Erdoğan' çıkışı: MHP 'Bahçeli modeli' demişti
115 bin suçluya af yolunu açacak düzenlemede sona doğru: 15 maddesi kabul edildi
Kulis:Emekliye seyyanen zam masada işte detaylar!