Demirtaş: Sizin iktidarınız için evlatlarımızın ölümüne izin vermeyeceğiz

Demirtaş: Sizin iktidarınız için evlatlarımızın ölümüne izin vermeyeceğiz
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ülkede asla savaşa izin vermeyeceklerini söyledi. Demirtaş, "Biz bu savaşı sonuna kadar sürdüreceğiz şeklinde tavrınız, tarzınız devam etse de bizim de tutumumuz nettir. Biz bu ülkede size savaş yaptırmayacağız. Sizin saltanatınız için, iktidarınız için evlatlarımızın ölümüne izin vermeyeceğiz." dedi.

Selahattin Demirtaş, Taksim Elite World Otel'de bir grup gazeteci ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme öncesi Demirtaş, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

'ORTADA VATAN SAVUNMASI YOK. SARAY SAVUNMASI, İKTİDAR SAVUNMASIDIR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklenen Demirtaş, "Sayın Başbakan kendini vicdanlı, inançlı bir insan, siyasetçi olarak tanımlıyor. Elbette ülkemizde buna benzer daha ağır çatışmaları maalesef çok yaşadık. Ölümler gördük, acılar yaşadık. Evlatlarımız ölüyor, evet acılar çekiyoruz. Bütün acıları yüreğimizde hissediyoruz ama cenazelere hakaret edecek cenazelere işkence edecek kadar vicdanınızı yitirmemiş olmanızı temenni ediyorum. Biz bu savaşı sonuna kadar sürdüreceğiz şeklinde tavrınız, tarzınız devam etse de bizim de tutumumuz nettir. Biz bu ülkede size savaş yaptırmayacağız. Sizin saltanatınız için, iktidarınız için evlatlarımızın ölümüne izin vermeyeceğiz. Ortada vatan savunması yoktur. Saray savunmasıdır, iktidar savunmasıdır. Sen kimin evladını iktidarın için ölüme gönderiyorsun. Bu evlatlar kolay mı yetişiyor? Efendim biz evlatlarımızı gerekirse feda ederiz. Edin bakalım evlatlarınızı. Hepsi çürük raporu almışlar. Hepsinin elinde para sayma makinaları. Bak yoksulun evladı bayraklara sarılıp geliyor. Hanginiz evladınızı feda ediyorsunuz. Biz size savaş yaptırmayacağız. Hükümet aklını başına almalı. Bu ülke barış istiyor. PKK açıklama yaptı masaya oturmaya hazırız diye. Bizim çağrımıza karşılık verdi. Elimizi tetikten çekmeye hazırız diye. Ülkenin Başbakanı buna mutlaka ama mutlaka sağduyulu bir cevap vermek zorundadır. Geçici Başbakan'sın. Ülkeyi haldür küldür savaşa sokamazsınız." ifadelerini kullandı.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da belirten Demirtaş, "Yargıyı yönlendirme Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Başbakan'ın talimatıyla olmuştur. Yargı eğer onların talimatıyla çalışıyorsa suç işlemiştir. Biz o nedenle Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunduk. Yargı siyasetçilerin emriyle, talimatıyla çalışamaz, çalışmaz. Ortada yargıya güven kalmazsa devletin temeli sarsılmış olur. Yargı mensuplarının da buna azami dikkat etmesi lazım." şeklinde konuştu.

'AMAÇLARI SİYASİ BİR SONUÇ ELDE ETMEK'

'Amaçları siyasi bir sonuç elde etmek' diyen Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı bir dinleyin Allah aşkına, ağızlarını açıyorlar HDP, kapatıyorlar HDP. Zannedersiniz bütün bu eylemleri HDP yapıyor. Buradan da hedefleri çok açık anlaşılıyor. Amaçları siyasi bir sonuç elde etmek. PKK'yı ağızlarına bile almıyorlar. Çünkü biliyorlar PKK masadaydı çözüm için hazırdı. Her şeyden HDP'yi sorumlu tutuyorlar. Türkiye İŞİD'e destek yaftasından kurtulamamıştır. Keşke kurtulabilse keşke bunun hakkını verebilse. Keşke bundan sonra IŞİD'e karşı ortak operasyonun içerisinde olabilse. Türkiye'nin akıllıca bir iş yapmasını bekliyoruz. PKK ile barış ve ortak olarak birlikte özellikle Suriye ve Irak'ta İŞİD'e karşı ortak duruş gerekiyor. Dönem öyle bir dönemdir." CİHAN
31 Temmuz 2015 18:56
DİĞER HABERLER