Demirtaş'tan Davutoğlu'na: Al reisini yanına Cizre'ye sen git

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "1 Kasım'da Genelkurmay Başkanı mı seçildi? Sen seçildin. Madem kudretlisiniz, madem güçlüsünüz. Al reisini de yanına sen Cizre'ye git." dedi.

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Diyarbakır'da yapılan Genişletilmiş Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Demirtaş, "Direnişin geleceği ne olacak? Bunun dışında her tartışma bizi geri götürür. Madem hasta ameliyat masasına yatırıldı. Hasta 200 yıldır hastadır. Defalarca denedik, ilaç verdik, serum tattık olmadı. Madem ameliyat masasına yatırdık o hasta oradan iyileşmeden kalkmayacak. Bu direniş zaferle sonuçlanacak. Herkes halkımızın iradesine saygı duyacak ki bir daha bu acıları yaşamayalım. Bizler çocuklarımıza sorun miras bırakma utancına dahil olmak zorunda değiliz. Çocuklarımıza torunlarımıza çözüm miras bırakalım. Cizre'de kadınlar ve çocuklar bu zulmü yaşıyorsa vebali bizimdir. Özellikle şu salonda oturanlarındır vebali. 10 yıl sonra, 50 yıl sonra Cizre'de halen 70 yaşındaki analarımızın cenazeleri 7 gün sokakta kalıyorsa o gün o çocuklar bize lanet okusa haklıdırlar. Gün bugündür artık. Devletin kararlığı mı var? Kendileri bilir. Tankları var, topları var. Emirlerinde orduları var. Doğru. Bizim kararlığımız, haklılığımız, meşruiyetimiz var. Tanktan toptan daha güçlüdür. Halkın ittifakı, halkın iradesi silahtan daha güçlüdür. Bu kağıttan kaplanların ucuz kahramanlıklarının da sonu gelmiştir." açıklamasında bulundu.

'AL REİSİNİ YANINA SEN CİZRE'YE GİT'

Demirtaş sözlerine şöyle tamamladı: "Dün Ankara'dan Başbakan'a çağrı yaptım. Genelkurmay Başkanı'n niye Cizre'ye gönderiyorsun? Sen git. Siyasetçi sen değil misin? 1 Kasım'da sandıktan çıkan oylar size verilmedi mi? Genelkurmay Başkanı mı seçime girdi? Hani istikrar sağlayacaktınız? Hani siyasi çözümleriniz vardı? 1 Kasım'da Genelkurmay Başkanı mı seçildi? Sen seçildin. Madem kudretlisiniz, madem güçlüsünüz. Al reisini de yanına sen Cizre'ye git. Sur'a gelin bir bakalım. Hani Kürt halkını kurtarıyorsunuz ya terörden, terör belasından. Gelin bu kurtardığınız Kürt halkı bakın sizi nasıl karşılayacak? Yarın hemen buyrun Cizre'nin meydanında miting yapın. Çünkü zerre kadar siyasi iradeleri yok. Kaybettiklerini siyaseten tükendiklerini biliyorlar artık. Yüzde 49,5 oy almışlar ama dayandıkları zemin zor, güç. Silah zeminidir. Onun dışında bu topraklarda ayakta kalamayacaklarını biliyorlar."
CİHAN
26 Aralık 2015 14:52
DİĞER HABERLER