Denizli imzayı attı

Denizli imzayı attı
Galatasaray Spor Kulübü, Hamza Hamzaoğlu'nun yerine göreve getirdiği teknik direktör Mustafa Denizli ile resmi sözleşmeyi imzaladı.
Törende, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in "Atletico Madrid maçından dolayı herkes çok kırgın, üzgün, kızgın. Dünkü maç, sadece o güne ait bir olay değil, geçmişten gelen sorunların doğurduğu bir olaydır." sözleri dikkat çekti.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sarı kırmızılı kulüp ile resmi sözleşmenin altına imza attı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yenilenen Turgay Vardar Basın Odası'nda düzenlenen imza töreninde başkan Dursun Özbek ve Mustafa Denizli, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

'DÜNKÜ MAÇ SADECE O GÜNE AİT BİR OLAY DEĞİL'

İmza töreni öncesinde ilk açıklamayı yapan Başkan Dursun Özbek, "Bugün 26 Kasım 2015, Galatasaray için yeni bir sayfa açıyoruz. Atletico Madrid maçından dolayı herkes çok kırgın, üzgün, kızgın. Dünkü maç, sadece o güne ait bir olay değil, geçmişten gelen sorunların doğurduğu bir olaydır. Galatasaray başkanı olarak, bir yanlış varsa hesabını vermek için de hazırım." dedi.

Başkan Özbek, medyada görünmek için görev almadıklarını belirtirken, "Bundan önceki dönemde de Galatasaray'da göreve çağrıldığımız zaman görevi kabul ettik. Geçmiş dönemde yapılan faaliyetler çerçevesinde de bu dönemde aday oldum, başkan oldum, genel kurulumuza da teşekkür ediyorum. Biz, Galatasaray göreve çağırdığı zaman göreve geliriz. Amacımız, Galatasaray'ın gününü kurtarmak değil, geleceğine konan ipoteği ortadan kaldırmak. Hiçbir zaman medyada görünmek için görev almadık." diye konuştu.

ÖZBEK: DENİZLİ, BENİ DUYGULANDIRDI

Başkan Özbek, Süper Lig'de oluşan puan farkı, Şampiyonlar Ligi'ne veda edilmesiyle ilgili olarak ise "Galatasaray hiçbir zaman pes etmez, herkesin umudunun bittiği yerde eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkar. Bu Galatasaray'ın 110 yıllık tarihinde biriktirdiği etik kuralların başında gelir. Bunun en canlı örneği de şu anda yanımda oturan Mustafa Denizli'dir. 1988'i hatırlayın ve oynadığımız bir Neuchâtel Xamax maçı vardı, deplasmanda 3-0 yenildik ancak Denizli hocam, 'biz de rövanşta 5-0 yeneriz' dedi. O zaman söyledikleri ortada, bu Galatasaray'ın bir örneğidir. Hocam Mustafa Denizli, kendisini ispatlamış bir kişiliktir. Sevgili hocama, yuvasına hoş geldin diyorum, burada açmış olduğu parantezi, yeniden burada kapatma konusundaki arzusu beni duygulandırmıştır." dedi.

MUSTAFA DENİZLİ'DEN İDDİALI AÇIKLAMA

Galatasaray'da resmen göreve başlayacağı bugün itibarıyla, teknik adamlık kariyerinin önemli bir bölümünün geçtiği camiada yeniden olmaktan dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu belirten Mustafa Denizli, "Şu anda biraz yorgunuz, dün 10 saat havada kaldık ancak bu yorgunluk bizleri yıldırmayacak. Ben öncelikle, Galatasaray'a şu ana kadar büyük başarılar kazandıran değerli meslektaşlarımı kalben anmak ve onlara selamları mı iletmeyi borç biliyorum, onların yaptıklarını bir adım daha öteye taşırsak daha da mutlu olacağız. Bugünden itibaren geçmişle ilgili hiçbir şeyi konuşmayacağız." diyerek, futbolcularla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Ben buraya gelirken, camianın zaten ne olduğunu biliyorum. Camia benim için bir başlangıç değil, takım benim için yeni. Kendilerine çok inandığım bir grup ile birlikte olacağız, herhangi bir olumlu/olumsuz bir ön yargım yoktur, tüm futbolcularım için bu geçerli. Yarın yeni bir başlangıçtır, şimdiye kadar yaptığım değerlendirmeler pencerenin diğer tarafıdır, şu anda hepsiyle daha yakından çalışacağız. Kimseyle ilgili bir ön yargım yok. Futbolcularım da bunu görecek ancak bir takım şeylerin burada değiştiğini de görecektir.

Bugün benim için de takımım için de yeni bir başlangıç. Bu tablo beni umutsuzluğa sürüklemez, bu tablo değişecek. Önce buradaki ortamı, çalışma şartlarımızı ve dolayısıyla benim şartlarımı herkesle paylaşacağım, bu 1-2 günlük iş değil. Yeni bir yol haritası çizeceğiz, bazı şeyleri konuşmadan da anlatabilirsiniz. Allah camiamızın, takımımızın, yönetimizin yanında olsun."

Tecrübeli teknik adam, takımın ligdeki durumu, Şampiyonlar Ligi'ne vedası ve yaşanacak baskılarla ilgili bir soruya ise "Kriz ve baskıyla kan kardeş oldum. Kriz ve baskılar, antrenörlük hayatımda kan kardeşim oldu. Onları hep olağan gördük. Şimdi bu krizi araştıracağız. Önemli olan krizi aşmak, bu zaten bizim işimiz." diye cevap verdi.

Mustafa Denizli, bir basın mensubunun Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman'ın 'İyi bir Beşiktaşlı olan Mustafa Denizli'nin Galatasaray'ın başında olmasından gurur duyarım.' sözünü hatırlatması üzerine ise şunları söyledi:

"Sayın başkan Fikret Orman'a ben de teşekkür ediyorum. Türkiye, doğru profiller ile yönetilmeye benim dönemimde başladı. Bana, 'Hocam çocukluğunuzda hangi takımı tutuyordunuz dendi', ben de 'Beşiktaş' dedim. Sayın başkan Fikret Orman'ı çok önceden tanıyorum. Herkes her şeyi düşünebilir, söyleyebilir. Ben, bana sorulan soruya, Galatasaray camiasında öğrendiğim dürüstlük ile cevap verdim ve böyle bir soruya cevap vermekten de pişman olmadım. Burada benim belirtmek istediğim hadise şudur, benim kariyerimin 3'te 1'i bu camiada geçti."
26 Kasım 2015 16:08
DİĞER HABERLER