Destici'den Milli İttifak bayraklarının sökülmesine tepki: Emir yukarıdan

Destici'den Milli İttifak bayraklarının sökülmesine tepki: Emir yukarıdan
Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Mustafa Destici, 7 Haziran seçimleri için Saadet Partisi ile kurdukları Milli İttifak'ın bayrak ve afişlerinin Ankara'da bazı yerlerde belediye zabıtaları tarafından sökülmesine tepki gösterdi. Zabıtanın hatta belediyenin kendiliğinden böyle bir karar vermediğini, daha üstten gelen emirleri, kararları uyguladıklarını düşündüğünü söyleyen Destici, "Sökenlere sesleniyorum, direklerden söktünüz Milli İttifak'ın bayraklarını. Yüreklerden sökebilecek misiniz?" diye sordu.

Seçim çalışmalarına dün İstanbul'da Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın mezarını ve Eyüp Sultan Kabri'ni ziyaret ederek başlayan Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici önderliğindeki Milli İttifak, bugün de Ankara'da ziyaretlerini gerçekleştirdi. Yarın Ankara Arena'da seçim beyannamesini kamuoyuna duyuracak ve adaylarını açıklayacak olan Milli İttifak'ın liderleri, önce Hacı Bayram Veli türbesini ziyaret etti. Ardından da Taceddin Dergahını ve Büyük Birlik Partisi kurucusu merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti.

DÜN EYÜP SULTAN BUGÜN HACI BAYRAM VELİ

Önce Hacı Bayram Veli Camii'nde öğle namazını kılan liderler, namazın ardından cenazesi camiden kaldırılmakta olan bir vatandaşın cenaze namazını kıldı. Ardından türbede dua eden Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici'nin bir sonraki durağı ise Taceddin Dergahı ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabri oldu.

KAMALAK: YAZICIOĞLU'NUN 28 ŞUBAT'TAKİ DURUŞU UNUTULMAZ

Milli İttifak liderleri burada Kur'an-ı Kerim okunmasının ve dualar edilmesinin ardından gazetecilere açıklamada bulundu. İlk önce söz alan Mustafa Kamalak, Muhsin Yazıcıoğlu'ndan övgüyle söz etti: "Kendisiyle Meclis'te beraber çalıştık. Meclis dışında da uzun süren arkadaşlığımız oldu. Çeşitli toplantılara katıldık. Özellikle 28 Şubat sürecindeki sağlam duruşunu bizlerin değil tarihin bile unutması kat'iyen mümkün değil diye düşünüyorum. Çünkü o girift dönemde o karanlık dönemde şehit liderimiz şöyle diyordu: Namlusunu millete çevirmiş tanklara selam duramam diyordu. Mekanı cennet olsun. Öbür taraftan inanç özgürlüğüne karşı müdahale edenlere de aynı şekilde soylu bir çıkış yapıyordu. Alkoliklere, laiklere, vesaireye hitaben diyordu ki ben, biz, sizin içkinize karışmıyoruz. Ne olur siz de bizim içeceğimiz ayranımıza müdahale etmeyin. Mekanı cennet olsun."

Kamalak'ın ardından konuşan Destici ise programları hakkında bilgi verdi: "Dün merhum Başbakanımız Necmettin Erbakan'ın İstanbul'daki kabrini ziyaret ettik. Daha sonra Eyüp Sultan Cami'ne geçerek orada cuma namazını eda ettik. Milli İttifak'ın seçim startını da Eyüp Sultan'dan verdik. Bugün de programımızı Ankara'nın manevi sahibi Hacı Bayram'dan başlattık. Hacı Bayramı Veli Hazretlerinin makamını ziyaret ettik. Oradan da buraya geldik." dedi.

'OYLAR BÖLÜNMESİN DİYE MİLLETİN ÖNÜNE ALTERNATİF KOYDUK'

Muhsin Yazıcıoğlu'nun 28 Şubat'taki duruşundan bahseden Destici, "O gün insanlarımız inançlarından dolayı YAŞ kararlarıyla ordudan atılıyordu. Bugün de adaletimizde çok çarpık bir sistem var. Yargı bağımsızlığı adeta yok edilmiş durumda. Bugün de farklı haksızlıklar hukuksuzluklar yaşanmakta. Milletin hali ortada. İşsizliğinden tutun da yoksulluğuna kadar. Müslüman coğrafyanın durumu ortada. Hani bize diyorlardı ya oylar boşa gider bölünmesin diye, bize gelecek oyları alıyorlardı. Şimdi bizim arkadaşlarımız onlara şu cevabı veriyorlar: 'Oylar bölünmesin demiştiniz bugüne kadar ama bakın vatan bölünüyor.' Yani tercihi siz yapın, oylar mı bölünsün vatan mı bölünsün. Biz şimdi oylar bölünmesin diye milletin önüne bir alternatif koyduk. Dedik ki inançlı kadrolar bir araya gelelim milli hassasiyetleri manevi hassasiyetleri yüksek olan kadrolar. Milletimizin önüne alternatif koyalım." şeklinde konuştu.

MİLLİ İTTİFAK BAYRAKLARININ SÖKÜLDÜĞÜ İDDİASI

Ardından bugün Ankara'da 'Milli İttifak'a ait bazı bayrak ve afişlerin Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıtalarınca söküldüğüne dair haberler soruldu. Destici, şöyle konuştu: "Şimdi bize de bu tür haberler geldi. Bu çok çirkin bir şey. Bir seçim atmosferinin huzurlu barış içerisinde kardeşilik içerisinde geçmesini arzu ediyoruz. Bakıyorsunuz bugüne kadar Adalet ve Kalkınma Partisi de Ankara Arena'da seçim beyannamesi açıkladı ve haftalarca bayrakları asılı durdu. Ama onlara müsaade eden belediye zabıtaları, biz de yanı şeyi yapıyoruz, beyanname açıklayacağız ve aday tanıtımı yapacağız, buna tahammül edememesi bir korkunun göstergesidir. Milli İttifak'ın barajı aştığının da bir göstergesidir. Bunların talimatla yapıldığını düşünüyorum ben. Zabıtanın hatta belediyenin kendiliğinden böyle bir karar vermediğini, daha üstten gelen emirleri kararları uyguladıklarını düşünüyorum. Buradan da sesleniyorum. Biz de bunlara sessiz kalacak değiliz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Herkes şunu bilsin ki bizler köklü siyasi hareketleriniz, Milli İttifak'ın bayraklarını kimse sökemez kimsenin de ona gücü yetemez. Sökenler söktükleri gibi asmanı da bilirler inşallah. Diyelim direklerden söktün, peki yüreklerden de sökebilecek misin? Sökenlere sesleniyorum, direklerden söktünüz Milli İttifak'ın bayraklarını. Yüreklerden sökebilecek misiniz? Milletin yüreğinde buna engel olmazsınız. Korkunun ecele faydası yok. Milli İttifak güçlü bir grupla Meclis'e girecek ve Allah'ın izniyle iktidar olacak, milli iktidarı da gerçekleştirecek."

Partililerin verdiği bilgiye göre bugün sabah ve öğlen saatlerinde belediye zabıtalarınca Konya yolu ve Havaalanı yolu mevkilerinde asılı bulunan Milli İttifak'a ait bayraklar zabıtalar tarafından söküldü. Valilikten bayrak konusunda yasal izin aldıklarını belirten partililer, bayrakların sökülmesinin ise yasal olmadığını savundu. CİHAN
25 Nisan 2015 16:16
DİĞER HABERLER