'Devleti hizaya getiren' çocuk bakın ne oldu

'Devleti hizaya getiren' çocuk bakın ne oldu
10 yaşındayken köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zamları iptali ettiren Emekcan Keleş yeniden gündemde...
2001 yılında 10 yaşındayken köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zamların iptali için açtığı davayı kazanan ve bu sebeple “Yılın Tüketicisi” ödülü alan Emekcan Keleş, 13 yıl sonra Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Anne ve babası da avukat olan 23 yaşındaki Keleş, küçüklükten bu yana hayalini kurduğu aile mesleği avukatlığı yapmak istediğini söyledi.

HARÇLIĞININ PEŞİNE DÜŞTÜ, ZAMLARI İPTAL ETTİRDİ

Emekcan Keleş’in, 2001 yılında ilköğretim 6. sınıf öğrencisiyken harçlığı, otoyol zamlarının ardından aşağıya çekilmişti, çünkü onu okula götüren servis aracı İzmir–Çeşme otoyolunu kullanıyordu. Yapılan zam, servis ücretlerini de arttırmış ve bu yüzden babası harçlığından kısmıştı. Emekcan, o dönemde, “Bu zamla birlikte aileme aylık 130 milyon liralık yük geliyor. Ailemin ekonomisi sarsılıyor. Benim harçlığım kesiliyor, daha az kitap alıyorum.” diyerek avukat olan annesi Mehrigül Keleş ve babası Mehmet Emin Keleş aracılığıyla dava açmıştı. Zammı iptal ettiren Emekcan, iki yıl sonraki yeni zamma da dava açıp onu da iptal ettirmişti. Emekcan, anne ve babası tarafından haftalığına zam yapılarak ödüllendirilirken Tüketiciler Birliği tarafından da “Yılın Tüketicisi” seçildi. Emekcan’ın hukuk mücadelesi basın kuruluşlarınca yakından takip edilmiş, birçok habere konu olmuştu.

O ARTIK HUKUKÇU

Açtığı davaların ardından haksızlıklara karşı mücadele etmek için hukukçu olmaya karar verdiğini belirten Emekcan Keleş, aradan geçen 13 yıldan sonra Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Selçuk Yaşar Kampüsü’ndeki mezuniyet törenine katılan Keleş çifti, oğullarıyla meslekdaş olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Mehmet Emin Keleş, “Emekcan, otoyol zamlarına karşı açtığımız davaların ardından bana hukukçu olmak istediğini söyledi. Biz de aile olarak kararını destekledik. Amacına ulaştığı için çok sevinçliyiz.” diye konuştu.

Babasının, erken doğumla dünyaya gelen ve AIDS virüsü olan HIV'li kan verilen Y.O. için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’nde yaptığı mücadeleyi unutamadığını kaydeden Emekcan Keleş ise, “Ben de ailem gibi avukat olmayı istiyorum. Özellikle spor hukuku ve AİHM konularında uzmanlaşıp çalışmak istiyorum.” dedi.


14 Temmuz 2014 11:45
DİĞER HABERLER