Dijital Demokrasi Platformu kuruldu

Dijital Demokrasi Platformu kuruldu
Dijital vatandaşlık ve açık devlet bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için Dijital Demokrasi Platformu kuruldu.
Dijital Demokrasi Platformu; etkileşimli iletişim çağında dijital ortamların doğru kullanımını öğrenmek ve yaygınlaştırmak, dijital vatandaşlık ve açık devlet bilincinin geliştirilmesine önayak olmak, bu mecraları sorun değil çözüm mecraları haline getirmek ve en önemlisi dijital araçlar ile demokrasi kültürümüze katkı sağlamak amacıyla kuruldu. 

Tamamen sivil bir girişim olan platformda ilk tohumlarını atanlar arasında teknoloji uzmanları, akademisyenler, siyasetçiler, sosyologlar, sivil toplum temsilcileri, gazeteci-yazarlar ve sosyal medya uzmanları yer alıyor.

İşte konuyla ilgili platformdan yapılan basın açıklaması şöyle:

"Bugünden itibaren çok sesli, çok renkli, çok kültürlü ve tamamen dijital katkıları bekliyoruz. 

Bu inisiyatifi kamuoyuna duyurmak için Türkiye’de ilk defa “Sadece Dijitalde” yapılacak bir basın toplantısı düzenliyoruz.

14.11.2013 saat 14.00’de resmi web sitemiz (www.dijitaldemokrasiplatformu.org) üzerinden siz değerli basın mensuplarının karşısına çıkıyoruz. Tüm soru ve önerilerinizi resmi twitter (www.twitter.com/DDPlatformu) ve facebook (www.facebook.com/DDPlatformu) adresleri üzerinden bize ulaştırabilirsiniz. Ayrıca #dijitaldemokrasi hashtag’ı ile de bilgi paylaşımı ve TT çalışmamız olacaktır.

HAKKIMIZDA

Günümüz insanı bugün dünya üzerinde 40 milyar akıllı cihaz ile birbirine her an, her noktadan bağlanıp, çeşitli mecralar üzerinden konuşup, paylaşım yapmaktadır. Özellikle sosyal medya olarak tanımlanan mecralar üzerinde bilginin nasıl dağılabildiği artık herkesin malumudur. Bu müthiş iletişimin bazı avantaj ve dezavantajları olduğu, geleneksel iletişim tekniklerine göre kitleleri daha fazla etkilediği bir gerçektir. 

Dijital Demokrasi Platformu; etkileşimli iletişim çağında dijital ortamların doğru kullanımı öğrenmek ve yaygınlaştırmak, dijital vatandaşlık ve açık devlet bilincinin geliştirilmesine önayak olmak, bu mecraları sorun değil çözüm mecraları haline getirmek ve en önemlisi dijital araçlar ile demokrasi kültürümüze katkı sağlamak için kurulmuştur. 

ÇALIŞMA ALANLARIMIZ

  • Dijital medya okuryazarlığını ve dijital vatandaşlık bilincini geliştirmek ve yaygınlaştırılmak,
  • Yönetim organlarının bu ortamlar aracılığı ile daha şeffaf ve açık hale gelmesine katkıda bulunmak, 
  • Gerçek hayatta var olan rol ve sorumlulukların bu mecralarda da geçerli olduğunu kullanıcılara ve kamuoyuna anlatmak, 
  • Dijital ortamların kullanımı ile ilgili bir “Dijital Bilinç ve Etik” anlayışının oluşmasında öncü olmak, 
  • Dijital platformlar aracılığı ile yerelde ve genelde yönetime daha etkin katılımın sağlanabileceği, dolayısıyla demokrasiye daha çok hizmet edilebileceği hususunda tarafları teşvik etmek,
  • Bu yeni yaşam alanında; kişisel güvenlik ve özel yaşamın korunması ile ilgili yapılacaklar konusunda kamuoyu adına gözlemci ve bilirkişi olmak. "

KURUCULAR KURULU:

Ahu ÖZYURT (Gazeteci - Yazar)
Ali Rıza BABAOĞLAN (Bilgisayar Mühendisi -Yazar)
Bilal EREN (Bilgisayar Mühendisi - Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi)
Bülent TURAN (AK Parti İstanbul Milletvekili)
Erkam Tufan AYTAV (Gazeteci - Yazar)
Faik TUNAY (CHP İstanbul Milletvekili)
Fatih Mehmet DEMİRCİ (Aktivist – Genç Siviller Genel Koordinatörü)
Ferhat KENTEL (Sosyolog - İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi)
İbrahim PAŞALI (Gazeteci - Yazar)
Merve Şebnem ORUÇ (Bilişim Uzmanı - Yazar)
Mustafa ŞEN (Siyaset Bilimci)
Nurettin ÖZDOĞAN (Sosyal Medya Uzmanı)
Osman ÇELİK (Mobil Teknolojiler Uzmanı)
Ömer EKİNCİ (Kişisel Gelişim Uzmanı)
Yusuf DEVRAN (Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi)


13 Kasım 2013 13:49
DİĞER HABERLER