Diyarbakır'da hain saldırı: 1 şehit

Diyarbakır'da hain saldırı: 1 şehit
DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde yapımı devam eden Silvan Barajı'na şantiyesine saldıran PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.


Silvan İlçesi'nde yapımı süren Silvan Barajı'na PKK'lı bir grup terörist tarafından bu sabah erken saatlerinde saldırı düzenlendi. Saldırıya, baraj bölgesinde nöbet tutan güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre bir asker şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Yaralı asker helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne getirilerek, tedavi altına alındı.

Çatışmanın ardından kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

ŞEHİT ASTSUBAY TÖRENLE UĞURLANDI

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yapımı süren Silvan Barajı'na PKK'lıların düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Metin Uysal için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi.
Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu Komutan Vekili ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, kamu müdürleri ile polis ve askerler de katıldı. Şehit Astsubay Metin Uysal'ın cenazesinin ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başlayan törende şehidin özgeçmişi okundu. Şehit Uysal'ın Mart ayında Diyarbakır'a tayin olduğu belirtildi. Şehit Uysal, okunan duaların ardından toprağa verilmek üzere memleketi Düzce'ye gönderildi.


Silvan'da şehit düşen Astsubay'ın ailesi, acı haberle yıkıldı


DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde yapımı devam eden Silvan Barajı şantiyesine saldıran PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Metin Uysal'ın Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü. Şehit Astsubay Uysal'ın gözyaşına boğulan ailesi, cenazenin toprağa verileceği memleketleri Düzce'ye götürüldü.

Diyarbakır Silvan'da PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada Jandarma Astsubay Çavuş Metin Uysal şehit düştü. Şehit Astsubay Metin Uysal'ın Gebze Gaziler Mahallesi 1774 Sokak'ta oturan ailesine acı haber, askerler tarafından sağlık ekibi eşliğinde verildi. Ayşegül ve İslam Uysal çifti, oğullarının şehit düştüğü haberi ile yıkıldı. 112 Acil ekibi fenalaşan Ayşegül İslam'a ilk müdahalede bulundu. Uysal çiftinin evine Türk bayrakları asılırken, komşuları aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

Metin Uysal'ın memleketi Düzce'de toprağa verilmesine karar verilirken, Ayşegül ve İslam Uysal çifti Düzce'ye gitmeden önce evin önünde şehit için dualar okundu. Uysal çifti daha sonra Düzce'ye götürüldü.

26 Temmuz 2016 11:22
DİĞER HABERLER