Dizideki "Eşref Bey" rolünde kendi hayatını

Dizideki "Eşref Bey" rolünde kendi hayatını oynuyor -"Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde "Eşref Bey" karakterini canlandıran eski Yalova Belediye Başkanı Binicioğlu: -"Belediye başkanıyken Eşref Bey gibi her zaman doğrudan ve haklıdan ya
YALOVA (A.A) - İsmail Ersan - "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde "Eşref Bey" karakterini canlandıran eski Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, başkanlığı sırasında rolündeki gibi doğrudan ve haklıdan yana olduğunu, kimseye eğilip bükülmeden görev yaptığını belirterek, "Belediye başkanlığı dönemimde devletin, milletin parasını, kamunun malını, mülkünü koruyup çok dikkat ederdim" dedi.
     Binicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1983 yılında mezun olduğunu ve eğitimini aldığı mesleği bir süre yürüttüğünü söyledi.
     Yalova Belediye Başkanlığı görevini 2004-2009 yıllarında yaptığı bilgisini veren Binicioğlu, belediye meclisi üyeliği dahil bu kentte 20 yıldan fazla aktif siyasette kaldığını ifade etti.
     Binicioğlu, Ortadoğudaki iş imkanları ve buradaki diğer gelişmeler ilgisini çektiği için İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans öğrenimini sürdürdüğünü anlattı.
     Aktif siyasette yeniden yer almak istediğine dikkati çeken Binicioğlu, şöyle devam etti:
     "Belediye başkanlığı görevini severek yaptım. Yalovaya, dönemimde iyi hizmetler getirdiğimize inanıyorum. Yalovalılar da tekrar belediye başkanlığı görevini üstlenmemi istiyor. Bunu, vatandaşlarımız söylüyor. Allaha şükür, Yalovada, Eşref Bey gibi düzgün bir adam var diyorlar. Belediye başkanıyken Eşref Bey gibi her zaman doğrudan ve haklıdan yana olup kimseye eğilmeden, bükülmeden görev yaptım. Normal hayatta kişiliğim, Eşref Bey ile ne kadar örtüşüyor- diye bunun hesabını yaptım. Eşref Bey karakterinin kişiliğime de çok uyduğunu gördüm. Belediye başkanlığı dönemimde devletin, milletin parasını, kamunun malını, mülkünü koruyup çok dikkat ederdim. Hep devlet ve kamu tarafından düşünürdüm. Böyle bir alışkanlığım var. Belki kültürel olarak aileden geliyor bu özellik. Ailemizden de siyasetçi bir geçmişim var. Eşref Bey de söz konusu devlet, millet olunca gözü hiçbir şeyi görmüyor. Annesi, babası, kardeşi de olsa kesinlikle taviz vermiyor. Sanırım dizideki Eşref Bey karakterinin başarısı da bundan kaynaklanıyor."
    
     -"Milyarlarca dolar verseniz böyle bir reklam yapamazsınız"-
    
     Binicioğlu, son yıllarda özellikle Arap ve Ortadoğu ülkelerinde sıkça gösterilerin Türk dizilerinin, Türkiyenin yurt dışındaki tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti.
     Oynadığı dizinin de bunlardan biri olduğuna işaret eden Binicioğlu, şunları kaydetti:
     "ABDnin meşhur Özgürlük Anıtı gibi Kız Kulesi de bugün Arap ülkelerinde bir sembol haline geldi. Kız Kulesi, arka plan fonu olarak buralarda çok kullanılmaya başlandı. Bunun sebebi, dizilerde ve özellikle Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kız Kulesinin çok kullanılmasıdır. Bir holdinge, Irak pazarı konusunda danışmanlık yapıyorum. Firmadaki görevimden dolayı Ortadoğuya çok fazla gidiyorum. Birçok Türk dizisini milyonlarca insan seyrediyor. Kurtlar Vadisi Pusu dizisini o akşam seyretmek için Irakta dükkanlar kapanıyor, insanlar işini, gücünü bırakıyor. Bundan daha büyük bir tanıtım olabilir mi- Milyarlarca dolar verseniz böyle bir reklam yapamazsınız. Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmle ilgili kuruluşlar, bu tür dizileri teşvik etmeli. Çünkü bu diziler, yurt dışında yaptırılan tanıtım filmlerinden çok daha etkili ve ucuz."
     Binicioğlu, bazı mekanlarda yaptıkları dizi çekimlerinden dolayı Türkiyenin çeşitli tarihi alanlarının, Ortadoğuda tanınmaya başladığına dikkati çekerek, Topkapı Sarayında Kutsal Emanetlerin bulunduğu ve burada günün 24 saati Kuran-ı Kerim okunduğunun bu sayede bilindiğini dile getirdi.
     Çeşitli film teklifleri aldığı bilgisini veren Binicioğlu, işi gereği sık sık Ortadoğuya gitmesinden dolayı bunları kabul etmesinin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
17 Nisan 2013 11:30
DİĞER HABERLER